Kuvia karanteenissa

Kuvia karanteenissa

Karanteenitaiteilu on Jyväskyläläisen Kultuuripaja Trombin somessa toimiva ryhmä. Sinne voi laittaa aikaansaannoksiaan käsitöistä musiikkiin, maalauksista piirrustustöihin ja savesta ja puusta muotoutuneisiin taiteisiin. Yksinkertaistettuna: kaikki minkä itse luet taiteeksi ja jonka olet itse toteuttanut niin sinne vain muiden nähtäväksi! Vinkkejä ja erilaisia sivustoja taiteeseen liittyen saa mielellään laittaa mukaan, eihän lisäoppi ole koskaan haitaksi.

Vaakasuuntaisen maalauksen keskellä on pieni musta hevonen tummanvihreällä niityllä, jota vuoret ympäröivät. Hevosen yllä loistaa valtava kuu.

Kirsi

Olen Kirsi ja yksi jyväskyläläisen Kulttuuripaja Trombin vakiokävijöistä ja vertaisohjaajista. Olen koko elämäni taiteillut erilaisilla välineillä, pääasiassa kuitenkin lyijy- ja värikynillä. Olen kokeillut Trombin kuvataideryhmässä taiteen tekemistä myös muilla välineillä ja tekniikoilla, kuten erilaiset maalit, tussit, värikynät ja savi. Ryhmässä tehdään mitä itse kukin haluaa. Siellä on saanut alkunsa monet upeat työt ja veistokset. Ryhmässä on ollut mahtavaa ja ihanaa huomata kuinka ihmisillä on erilaisia lahjakkuuksia ja sitä kehitystä mitä tapahtuu tekemällä.

Taulussani ei suoranaisesti oikeastaan ole tarinaa. Halusin toteuttaa omasta suosikkipelisarjastani The Legend of Zelda maiseman johon liittyy kaksi itselleni tärkeää asiaa; Kuu ja hevonen. Kuussa voit myös nähdä lohikäärmeen, joka on taruolennoista yksi suurimmista suosikeistani. Maalamisen aikana käytin tosiaan alkuun mallia, mutta halusin siitä enemmän omannäköiseni, joten jätin sekä lisäsin sinne asioita. Työ on myös aika tummahko, mutta sillä halusin korostaa eniten isoa kuuta sekä tähtitaivasta.
 Taulun idea itselleni oikeastaan on vapaus, luonto, kauneus ja rohkeus, mutta jokaiselle löytyy todennäköisesti kuitenkin oma asia mitä löytää tuosta. Taulu löytyy tällä hetkellä ainakin sänkyni läheltä.
 Taulu on maalattu akryylimaaleilla isolle canvas-pohjalle ja apuna käytin maalarinteippiä, kampaa sekä mallia suojatakseni kuun muodon. Tein taulua suhteellisen pitkään ja jouduin välissä pitämään taukoa sen maalaamisesta, kun tuli tunne että se ei enään luonnistu oikein.

Maarit Salo

Piirroksen henkilö on enkeli Aziraphale sarjasta Good Omens joka on Neil Gaimanin ja Terry Patchettin kirjoittama kirja. Olen toteuttanut työn A4-paperille lyijykynätekniikalla. Teoksen tarkoituksena on ilmaista epäilystä. Olen myös tehnyt kyseisestä sarjasta toisenkin hahmon, joka kuvastaa erilaista tunnetta.

 

Lyijykynäpiirros miehen kasvoista. Mies tuijottaa oikealle ulos kuvasta. Hänellä on uurteiset kasvot, parransänki ja vakava ilme.
Pystysuuntainen abstrakti maalaus. Taustan tummat puna-keltaiset sävyt korostavat vihreällä ja valkoisella sommiteltuja ilmavia kuvioita.

Ewe Perttuli

Saan ideoita tauluihin myyteistä, tarinoista, ”unimaailmasta” tai sieltä kumpuavasta estetiikasta. Tähän tauluun sain inspiraation minun ja mieheni Etelä-Afrikan matkalta. Olimme maaseudulla ja siellä värit, tuoksut ja luonto olivat niin huumaavia että ne jäivät  kytemään alitajuntaan ja saivat lopulta maalaamaan tämän taulun. Minulle taide on ollut aina iso voimavara ja tuki masennuksesta toipumisessa. Koen olevani jo ”valon” puolella, ja että maalaaminen on ollut isossa roolissa tässä prosessissa. Haluan tuoda maalausten kautta esille lohtua ja mielikuvituksen rikkautta.

Jyri Pasi

Idea tauluun lähti tosielämässä, kun aloin pohtimaan syaanin olemusta värinä. Haluan jättää auki sen mahdollisuuden, että syaani voikin kuvata pahuutta. Maalauksessa pohditaan laajemmin ottaen millaisia epäjumalan kultteja tajunta mieleen luo sekä miten ne voisivat olla totuudellisella ajattelulla vältettävissä. Taulussa on Cybeleksi nimetyn hahmon takana tähdistä muodostuva sydän, joten taulun asetelma ei olekaan niin mustavalkoinen, kuin ensinäkemältä. En halua sanoa teoksellani mitään valmista, vaan sen sijaan herättää enemmän kysymyksiä.  Teos on tehty akryylimaaleilla ja toivon sen olevan mahdollisimman pian seinälläni.

Pystysuuntaisessa maalauksessa turkoosinsininen myyttinen, yksisilmäinen hahmo seisoo siivet levällään rannalla. Vedessä parveilee sini-punaisia kaloja. Taivas leimuaa punaisena hahmon taustalla.