Rap workshop

Workshopista uutta intoa musiikin tekemiseen

Roson Rap Workshopissa opittiin riimittelyä, rytmitystä ja freestyleä. Workshopin lopputuloksena tuotettiin Ullakkokerho, eli noin yhdeksän minuuttinen suomiräppibiisi.Kappaleella esiintyy yhteensä kahdeksan workshopin osallistujaa: Psyykkinen, Heisi, Jope, xPepe, Sanapuro, Orkkis, Rene ja Para.

Rap-workshop mainos tuli vastaan TikTokin puolella. NikoNova toi iskevällä tyylillään esiin mahdollisuuden työpajasta, joka toimi hyvin matalalla kynnyksellä. Käytännössä ainoa vaatimus osallistumiseen on Discordin käyttäminen. Paja oli heti hyvin lämminhenkinen ja helposti lähestyttävä ja omasta mielestäni tämä täytti omalta osaltaan työpajan tarkoituksen.  NikoNovan ja DJ Logoutin ammattitaito toi varmasti kaikille varmuutta ja turvaa tulevaan tekemiseen.

Paja oli omasta mielestäni järjestetty hyvään aikaan, pari kertaa viikossa alkuillasta. Opiskelun ohella tämä sopi itselleni oikein hyvin ja toi vastapainoa opiskelun tuomalle stressille. Työpaja oli hyvin jäsennelty, harjoitteet suunniteltu tarkkaan ja koko paja rakentui tasaisesti kohti huippua, eli yhteisenä projektina tuotettua possebiisiä. Minusta oli hienoa kuinka erilaisella musiikkitaustalla ja kokemuksella kuitenkin kaikki pystyivät osallistumaan parhaansa mukaan ja ainakin omalta osaltani jäi tunne, ettei kukaan jäänyt ulkopuoliseksi.

Omalta osaltani workshop toi uutta innostusta musiikkia ja sen tekemistä kohtaan minkä ainakin koen pajan isoimmaksi saavutukseksi, mitä minuun tulee. Loppujen lopuksi Roso-tuotanto sai uuden innostuneen jäsenen toimintaansa mukaan hyvin onnistuneella toiminnallaan joka toivottavasti jatkuu yhtä laadukkaana ja isompana myös tästä eteenpäin.

Teksti: Antti ”Orkkis” Leskinen 

Ullakkokerhon lyriikat kertovat tarinaa, jossa päästään vaikeuksista, nuoruuden epävarmuuksista ja vaikeuksista kohti turvapaikkaa ja omaa jengiä.

Laura Perälä
Niko Nova esiintyy. Hänellä on kädessään kenkä, jota hän pitää lähellä kasvojaan ja jolle, tai josta, hän kenties räppää.
Mustavalkoisessa kuvassa DJ Logout esiintyy keikalla.

Työpajan ohjaajina toimivat räppäri Niko Nova sekä Roso-tuotannon Aleksi Lemola