Pystytkö pelastamaan kasviskyläsi leviävältä korruptiolta?

Roso Gamesin uusi peli nyt pelattavissa!

Fruillo & Berri on RPG-vivahteinen toimintapeli, jonka hahmot koostuvat kasviksista.

Metsälaakson kylän asukkaita odottaa karmea kohtalo, kun laaksoon eräänä päivänä ilmestyy uhkaava pensaikko ja tämän myötä alkava korruptio. Oletko valmis uhmaamaan vaaroja kyläsi pelastamiseksi, kun sinut lähetetään suorittamaan hengenvaarallista tehtävää alati leviävän korruption keskellä?

Fruillo & Berri on Roso Gamesin työpajassa alusta loppuun toteutettu RPG-vivahteilla höystetty tarinavetoinen toimintapeli, jonka hahmot koostuvat kasviksista. Pelaajan on mahdollista valita mieluisin marja omaksi sankarikseen kolmesta vaihtoehdosta: mustikka, tyrni tai vadelma.

Roso Games on Roson pelituotannon verkkotyöpaja. Työpaja aloiteltiin pelin tekemisen ja koodaamisen opettelun sekä pelidemojen ja peli-ideoiden pitchauksen parissa syyskaudella, ja paja päätettiin yhdessä tuotettuun pelijulkaisuun kevätkauden lopulla. Roso Games järjestettiin nyt toisen kerran, ja tällä kertaa pelijulkaisuun osallistui 9 tekijää eri lähtöpisteistä. Ensimmäinen Roso Gamesissa tuotettu peli oli Kalevalan myyteistä inspiroitunut Sisuvala, jonka voi lataa omalle koneelleen tästä linkistä.

Etätyöskentelyn tuomista haasteista huolimatta työpajaan osallistuminen ja erityisesti ryhmätyötaitojen harjoitteleminen tuntui olevan monelle tekijälle todella mielekästä. Jokainen erikoistui pelin työstämisen edetessä johonkin mieluisaan osa-alueeseen, esimerkiksi grafiikoihin, koodaamiseen tai ääniin. Työpajan ohjasi pelialan ammattilainen Eetu Rantanen alias XeduR.

Ajatuksia työpajaan osallistuneilta:

”Mukava projekti ja tosi mukavia ihmisiä. Oli kiva työskennellä kaikkien kanssa ja Eetu oli varsinkin huippu ohjaaja.”

 

”Opin monia uusia kiinnostavia asioita muilta ryhmän jäseniltä ja opin ylipäätään miltä pelin teko tuntuu ryhmässä tehdä. Sain myös muilta tosi paljon tietoa erilaisista hyödyllisistä sivuista ja työkaluista.”

 

”Projektissa oli mukava olla osallisena, sillä myös elämän haasteet otettiin huomioon, eikä tarvinnut panikoida että jätetään projektista ulos jos tarvitsi hieman taukoa.”

Lisätietoja Rososta

Sampo Riskilä
Vastaava ohjaaja
sampo.riskila@kukunori.fi
040 732 8115