Teikän räpit, meikän biitti 2 – nyt ulkona!

Madonreiästä ulottuva robottikäsi ojentaa cd:n, ja toisesta madonreiästä ojentuva toinen robottikäsi ojentaa kuulakärkikynän avaruudessa. Päällä Otsikko Teikän Räpit, Meikän Biitti 2

Teikän Räpit, Meikän Biitti 2: Saaga Jatkuu -albumi koostuu mixtape-henkisesti kappaleista, jotka ovat syntyneet syksyn 2023 aikana viikoittaisissa tapaamisissa Roso-tuotannon Discord-serverin luovassa sulatusuunissa. Näissä tapaamisissa niin vasta-aloittajat kuin kokeneemmatkin biitintekijät ja räppärit ovat voineet tarjota luomuksiaan ryhmälle. Tästä yhteistyöstä syntyi 10 biisiä, jotka julkaistiin Roso Recordsin voittoa tavoittelemattoman levymerkin alla.

Laaja kattaus artisteja 

Albumilla kuullaan monipuolista soundimaailmaa trapista ja boom-bapista moderniin lo-fiin. Jokainen kappale on oma tarinansa joka heijastaa tekijöidensä yksilöllisiä tyylejä, persoonallisuuksia ja henkilökohtaisia teemoja.

Albumilla mukana ovat artistit Jeri-K, Laku, Leona, Linkki, Massali, MC Cepa, Roihuaro ja Orkkis, sekä myös levyn biiteistä vastanneet DJ J-Versus, Letkeäleijona, Nino Rivera, Hugo ja Roleksi. Projektin tuottajana toimi Roso-tuotannon ääni- ja mediatuotannon ohjaaja Aleksi Lemola.

Avoimen osallistumisen henki

Teikän räpit, meikän biitti 2 on myös osoitus avoimen osallistumisen voimasta. Nuoret artistit eri puolilta Suomea erilaisista taustoista ja taitotasoista ovat yhdistäneet voimansa tuoden mukanaan oman panoksensa ja soundinsa. Albumilla kuultava Massali, mm. artisti-striimaaja EeTeen Räppiruletti-skaban voittajaksi valittu turkulaislähtöinen artisti, piti täysin etäyhteyksillä toimivaa musiikintekokokemusta kiehtovana jo ajatuksen tasolla.

Ehdottomasti sekä kiehtovinta että haastavinta on nähdä, miten saa itsensä motivoitua tämmöiseen tuotantoon, jossa ei näe välttämättä koskaan muita mukana olevia tahoja”, hän kertoo.

Epätavallisen asetelman lisäksi kokemuksessa korostui myös yhteisöllisyys.

“Suurimpia juttuja itelle on myös ollut nähdä kuinka paljon toisilleen tuntemattomat ihmiset on valmiita antamaan omasta itsestään verrattain henkilökohtaisiakin puolia peliin tämmöisessä yhteisessä projektissa – varsinkin, kun hommaa tehdään lähtökohtaisesti pro bono -ajatuksella ja tiedostaen, että omat uhraukset ei välttämättä kanna maailmankiertueelle tai Kiasmaan saakka.”

“Suuri plussa myös siitä, että tila, jossa työskennellään, on verrattain turvallinen. Se myös minusta mahdollistaa osallistujille omana itsenään vahvemmin pysymisen, joka puolestaan heijastuu julkaistavaan musiikkiin mielenkiintoisuutena; ei tarvitse olla mikään hengetön versio itsestään, vaan jokainen saa tuoda oman aidon panoksensa itsensä kautta miettimättä sitä, tuleeko siitä tuomituksi jonkun projektissa mukana olevan tekijän toimesta. Minusta tämä on niinkin toksisessa musiikin genressä kuin suomalaisessa räpissä erittäin tärkeä ja olennainen seikka, niinkuin ollaan lähipäivien sosiaalisen median keskusteluissakin taas saatu huomata.”

Roso Records on voittoa tavoittelematon levymerkki, joka toimii julkaisualustana Roso-tuotannon yhteisöllisissä projekteissa syntyneelle musiikille. Roso Records ei julkaise musiikkia demojen tai hakemusten perusteella.

Lisätietoja:

Roso-tuotanto / Roso Records

Sampo Riskilä
vastaava ohjaaja
sampo.riskila@kukunori.fi
040 732 8115

Madonreiästä ulottuva robottikäsi ojentaa cd:n, ja toisesta madonreiästä ojentuva toinen robottikäsi ojentaa kuulakärkikynän avaruudessa. Päällä Otsikko Teikän Räpit, Meikän Biitti 2

Teikän räpit, meikän biitti 2: Saaga jatkuu

  1. Saaga jatkuu (feat. Letkeäleijona, Massali, MC Cepa, DJ J-Versus, Laku & Linkki)

  2. Se on kreisii (feat. MC Cepa, Massali, Roihuaro & Roleksi)

  3. Rosoi, pt. 1 (feat. Letkeäleijona, Leona, Orkkis & Roihuaro)

  4. Mitä sä haluut (feat. DeBu, Roihuaro, MC Cepa & Orkkis)

  5. Ruutukaappaus (feat. DJ J-Versus, Letkeäleijona, Leona & Orkkis)

  6. Kinostelee (feat. Massali & Roleksi)

  7. Päivää että pätkähti (feat. Letkeäleijona, Orkkis, Roihuaro & Leona)

  8. Yksisarvisia ja sateenkaarikakkuja (feat. Letkeäleijona, Massali, Roleksi & Roihuaro)

  9. Valo voittaa pimeyden (feat. Leona, Jeri-K, Roleksi & Massali)

  10. Rosoi, pt. 2 (feat. Letkeäleijona, Laku, DeBu & Massali)

 

Kansitaide: @kesoilinkuva

Kuuntele