Toiminta

Roso-tuotannon idea on hyvin yksinkertainen: yhdistää taidetta tekevät ihmiset tekemään yhdessä taidetta.

Roson ohjelma

Katso tästä viikko-ohjelmasta Roson miitit, striimit, pajat ja keskusteluryhmät.
Viikko-ohjelma
Maanantai
Netticafé
12-13

Luova kirjoitus
16-17

Tiistai
Tavoitetunti
12-13

 

Keskiviikko

Viikkostriimi
12-13


 
Torstai
 

Visuaaliverstas
18-19

Perjantai
Netticafé
12-13
 

Tule mukaan!

Vain pari klikkausta ja olet mukana Roson pajoissa ja taiteilijayhteisössä! Liittyminen ei velvoita sinua mihinkään. Voit osallistua juuri sen verran kuin itse haluat. 

Roson pajoissa on kiva keskustella taiteesta ja tulevaisuudesta

Roso-tuotannon jäsen

Mukava löytää kanssatekijöitä musiikkiin ja elokuviin

Roso-tuotannon jäsen

Roso luo uusia mahdollisuuksia taiteeni kehittymiselle

Roso-tuotannon jäsen

Roson pajat

Roso yhdistää taidetta tekevät ihmiset tekemään yhdessä taidetta. Valitse sinulle sopiva paja tai tule vaikka kaikkiin!
Metallilevylle telattuja paksuja ja kirkkaita syväpainovärejä. Vahvaa oranssia, keltaista ja violettia sekä hentoa pinkkiä ja kellanvihreää.

Visuaaliverstas

Visuaaliverstas on kuvataiteista ja graafisesta suunnittelusta kiinnostuneiden työpaja ja keskusteluryhmä, johon olet tervetullut taiteenlajista, taustasta ja taidoista riippumatta. Visuaaliverstaassa voit esitellä omia töitäsi sekä saada rakentavaa palautetta ja vinkkejä työskentelyyn. Jos vasta harkitset taideharrastuksen aloittamista, Visuaaliverstas on turvallinen paikka kokeilla taiteen tekemistä mukavassa seurassa. Visuaaliverstaassa on viikottain vaihtuvia teemoja, joita ryhmän jäsenet voivat yhdessä ideoida.

Pajan ohjaaja: Carita 
Paikka: Slack

Ruutukaappaus tietokoneen kuvaruudulta, jossa näkyy miksausohjelman säätimiä ja ääntä kuvaava käyrä.

Biisilääkäri

Biisilääkäri Kentalan virtuaalisella vastaanotolla hoidetaan isommat ja pienemmät biisit kondikseen. Jos epäilet että biisisi tai projektisi voi huonosti ja tarvitsee vähän vitamiinia, tuo se lääkärin tutkimuksiin. Biisilääkäri kuuntelee kappaleesi keuhkot ja sydämenlyönnit ja katsoo kanssasi, mikä hoito sille määrätään! Ajat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautuminen tapahtuu yksityisviesteillä.

Pajan ohjaaja: Harri 
Paikka: Slack

Pimeä, sini-punaisilla värivaloilla valaistu studio, jossa on miksauspöytä, kaiutin, nauhuri ja kitaroita rivissä seinustalla.

Studiostriimi

Suora lähetys studiolta!
Tässä striimissä tutkitaan miten julkaistuissa tuotannoissa eteen tulleet ongelmat on ratkaistu.
Musiikin soidessa tutustutaan studion työvälineisiin, tekemisen taustalla vaikuttaviin ajatuksiin ja hyviksi havaittuihin käytäntöihin. Aihealue ja musiikinlaji vaihtelevat laidasta toiseen sen mukaan mitä sillä hetkellä työn alla sattuu olemaan tai mistä sinä striimin seuraajana olet kiinnostunut.
Perjantai-iltana studiolla otetaan rennosti ja chat-ruutu on auki. Ota siis mukava asento, avaa Twitch ja liity seuraan!

Pajan ohjaaja: Harri
Paikka: Twitch

Harmaa MPC-rumpukoneen näppäinruudukko. Joka näppäimen yllä lukee teksti, esimerkiksi mid tom, snare, hihat open, side stick tai bass.

Biittistriimi

Biittistriimissä sukelletaan elektronisen musiikin maailmaan ja tutustutaan laitteisiin ja ohjelmistoihin tekemisen kautta. Lähetys tapahtuu reaaliajassa ja lopputulokseen ja aiheisiin pääsee vaikuttamaan keskustelukentässä. Koskaan ei ole täysin varmaa mitä lopulta syntyy. Varmaa on se, että jotain syntyy! Lähetystä voi seurata kirjautumatta. Kommentointiin tarvitset Twitch-tunnukset.

Pajan ohjaaja: Aleksi 
Paikka: Twitch 

 

Studiossa MPC-rumpukoneen päällä on avonainen muistivihko ja lyijykynä.

Räppipaja

Räppipajassa tehdään joka kerralla uusi biisi yhdessä osallistujien kanssa. Ensin päätetään porukalla sopiva aihe, sitten hoidetaan sopiva biitti taustalle ja aletaan kirjoittamaan! Lopuksi käydään läpi mitä jokainen on saanut aikaan. Voit osallistua pajaan joko videolla tai perinteisesti tekstaamalla.

Pajan ohjaaja: Aleksi 
Paikka: Discord 

 

Lähikuva värikkäästä kirjapinosta.

Luova kirjoittaminen

Haluatko kehittyä kirjoittajana ja tekstien tekijänä? Jos vastasit kyllä, niin luovan kirjoittamisen paja on juuri etsimäsi paikka! Siellä käsitellään kirjoittamisen perusteita sekä autetaan ja kannustetaan osallistujia niin pienemmissä kuin isommissakin kirjoitusprojekteissa.  Pajan vetäjänä toimii käsikirjoittajana, bloggaajana, luennoitsija ja puhujana toimiva Ville Huoponen.

Pajan ohjaaja: Ville Huoponen
Aika: Maanantaisin klo 16-17
Paikka: Slack #kirjasto-kanava 

Kaikenvärisiä kahvikuppeja sekalaisessa rykelmässä.

Netticafé

Netticaféssa keitetään kaffit ja turistaan kaikesta taivaan ja maan välillä. Voit tuoda keskusteluun oman aiheesi tai vaan seurata ja katsoa mihin keskustelu vie.

Päällekäin puhumista ei voi välttää, mutta baristana toimivat Roson työntekijät pitävät huolta siitä, että jokainen tulee kuulluksi. Netticafessa voit myös heitellä uusia ideoita siitä, mitä kaikkea Rosossa voisi tulevaisuudessa tapahtua. Tee kahvilasta ja Rososta juuri omannäköisesi paikka.

Pajan ohjaajat: Riitta, Aleksi, Harri, Sampo, Carita, Sani
Aika: Maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12-13
Paikka: Discord 

Keltaisessa liikennemerkissä on kaksi mustaa nuolta, toinen osoittaa vasemmalle ja toinen oikealle.

Tavoitetunti

Onko tavoite ja suunta hukassa vai kaipaatko vain apua arjessa askarruttaviin kysymyksiin tai oman projektin jäsentämiseen? Olipa tavoittenasi opiskelu- tai työpaikan löytyminen tai vaikkapa vaan hidastaminen ja hengittäminen ja tässä hetkessä eläminen, on tavoitetunti juuri oikea paikka. Voit kertoa suunnitelmistasi ja unelmistasi ja jakaa apua, vinkkejä ja tukea toisille. Pajan vetäjänä toimii Riitta, mutta kaikki tavoitetunnille osallistuvat voivat toimia toistensa valmentajina.

Pajan ohjaaja: Riitta
Paikka: Discord  

80-luvun tyylinen tietokoneen viivagrafiikalla toteutettu maisema, joka muistuttaa auringonlaskua kanjonissa

#pelimusaryhmä

Pelimusaryhmässä keskustellaan peleissä olevasta musiikista ja musiikin tärkeästä roolista pelikokemuksessa. Lisäksi nostetaan hyviä ja huonoja esimerkkejä pelimusiikista sekä keskustellaan yleisesti pelien äänisuunnittelusta.

Pajan ohjaaja: Dreamlake Mira
Aika: Keskiviikkoisin klo 18-19
Paikka: Discord  

Perusta paja!

Mitä täältä Rososta puuttuu? Onko pääsi ideoita pullollaan ja haluaisit opettaa taitojasi myös muille? Laita Sampolle viestiä ja kerro, minkälaista pajaa juuri sinä haluaisit ohjata.