Toiminta

Roson pajat

Roson Discordista löytyy aina avoimia pajoja ja keskusteluryhmiä eri teemoilla. Voit esim. tutustua videoiden avulla 3D-piirtämiseen ja Green Care -harjoituksiin. Voit myös luoda omia pajoja tai ryhmiä.Roson kanavilla saa myös hengailla, puuhastella omia juttuja tai seurata muiden projekteja. Ylläpidosta vastaavat Roson yhteisön jäsenet ja ohjaajat.
Digitaalisessa piirroksessa on kaksi levysoitinta ja mikrofoni violetilla taustalla.
Kuva: Sami Nyberg

Rap Workshop syksy 2021

Seitsemän viikkoa kestävässä työpajassa perehdytään räppäri Hannibalin johdolla monipuolisesti räpin kirjoittamiseen tekemisen kautta. Tämän lisäksi osallistujien kanssa luodaan työpajan aikana uusi rap-kappale joka julkaistaan Roso Records -levymerkin alla loppuvuodesta 2021. Työpaja toteutetaan kokonaan etänä Roson Discordissa. Paja on tarkoitettu 18–35-vuotiaille rap-kirjoittajille ja kirjoittamisesta kiinnostuneille.

Pajan ohjaaja: Hannibal & DJ Logout
Aika: Maanantaisin 6.9 alkaen
Paikka: Discord

Digitaalisessa piirroksessa on kaksi ääniaaltoja kuvaavaa käyrää sinisellä pohjalla.
Kuva: Sami Nyberg

Viikkostriimi

Roson viikkostriimissä keskustellaan Harrin ja Aleksin johdolla kaikesta musiikin tekemiseen ja taiteilijaelämään liittyvistä asioista. Viikkostriimi on tauolla, mutta palaa pian entistä ehompana! Voit sitä odotellessa katsoa aikaisemmat Viikkostriimit ja artistivieraiden haastattelut Roson YouTubesta.

Pajan ohjaajat:Harri ja Aleksi
Aika:
Tauolla
Paikka:
Twitch ja YouTube

Digitaalisessa piirroksessa kaksi kahvimukia violetilla pohjalla.
Kuva: Sami Nyberg

Netticafé

Netticaféssa keitetään kaffit ja turistaan kaikesta taivaan ja maan välillä. Voit tuoda keskusteluun oman aiheesi tai vaan seurata ja katsoa mihin keskustelu vie. Päällekäin puhumista ei voi välttää, mutta baristana toimivat Roson työntekijät pitävät huolta siitä, että jokainen tulee kuulluksi. Netticafessa voit myös heitellä uusia ideoita siitä, mitä kaikkea Rosossa voisi tulevaisuudessa tapahtua.

Pajan ohjaajat: vaihtuva ohjaaja
Aika: Tiistaisin klo 14–15 ja perjantaisin klo 12-13
Paikka: Discord #netticafe

Digitaalisessa piirroksessa muistilehtiö ja kynä oranssilla pohjalla.
Kuva: Sami Nyberg

Luova kirjoitus

Haluatko kehittyä kirjoittajana ja tekstien tekijänä? Jos vastasit kyllä, niin luovan kirjoittamisen paja on juuri etsimäsi paikka! Siellä käsitellään kirjoittamisen perusteita sekä autetaan ja kannustetaan osallistujia niin pienemmissä kuin isommissakin kirjoitusprojekteissa.

Pajan ohjaaja:
Aika: avoin keskustelukanava
Paikka: paja tauolla

Digitaalisessa piirroksessa kyniä ja siveltimiä oranssilla pohjalla.
Kuva: Sami Nyberg

Galleria

Galleria on kuvataiteista, kädentaidoista ja graafisesta suunnittelusta kiinnostuneiden keskusteluryhmä, johon olet tervetullut taiteenlajista, taustasta ja taidoista riippumatta. Galleriassa voit esitellä omia töitäsi ja saada kannustavaa palautetta ja vinkkejä työskentelyyn. Voit myös järjestää itse pop up -pajoja sinua kiinnostavista aiheista.

Pajan ohjaaja: Carita 
Aika: Avoin keskustelukanava
Paikka: Discord #galleria

Digitaalisessa piirroksessa nuottiavain ja pianon koskettimet oranssilla pohjalla.
Kuva: Sami Nyberg

Biisileiri

Leiri koostuu viikottaisista henkilökohtaisista ohjauskerroista (1h /vko) sekä yhteisistä työpajoista (2h /vko), joiden tarkoituksena on kunkin osallistujan oman kappalemateriaalin hiominen sekä esiintymiseen valmistautuminen. Osallistujilta edellytetään sitoutumista koko leirin ajaksi.

Pajan ohjaaja: Ylva Haru ja Harri Kentala
Aika: 6.9.–9.10. ma–ke
Paikka: Discord

Digitaalisessa piirustuksessa on vihreät jalanjäljet violetilla taustalla.
Kuva: Sami Nyberg

Vihreä voima

Green care on luontoon liittyvää toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua. Työpajassa hyödynnetään luontoavusteisia menetelmiä sekä luovia toimintoja. Harjoitukset voi tehdä omassa tahdissaan viikon aikana, silloin kun se itselle parhaiten sopii ja tehtävät palautetaan Discordiin omalle tehtävien palautukseen tarkoitetulle kanavalle.

Pajan ohjaaja: Emmi-Inkeri Rimpilä
Aika: Avoin keskustelukanava
Paikka: Discord #green care

Digitaalisessa piirroksessa kyniä ja siveltimiä oranssilla pohjalla.
Kuva: Sami Nyberg

3D piirtämisen perusteet

Työpajassa opetellaan piirtämään paperille ja digitaalisesti realistisia kolmiulotteisia muotoja ja kuvia. Katso videot Roson Discordista ja tee tehtävät oman aikataulusi mukaan. Yhden videon kesto on noin 10 minuuttia ja tehtävien haastavuus kasvaa työpajan edetessä. Kurssi sopii kaikille piirtämisestä kiinnostuneille!

Pajan ohjaaja: Santeri Orava
Aika: Avoin keskustelukanava
Paikka: Discord #3D-piirtämisen-perusteet

Digitaalisessa piirroksessa ihmishahmo nousee portaita.
Kuva: Sami Nyberg

Tavoitetunti

Tarvitsetko sparrailuapua arjessa askarruttaviin kysymyksiin tai oman projektin jäsentämiseen? Onko tavoittenasi opiskelu- tai työpaikan löytyminen tai vaikkapa vaan hidastaminen ja hengittäminen ja tässä hetkessä eläminen? Lähetä privaviesti Roson ohjaaja Riitalle ja kerro lyhyesti tavoitteesi ja ohjauksen tarpeesi. Sparrailusessiot voidaan tehdä chatin tai puhelun välityksellä.

Pajan ohjaaja: Riitta
Aika: Yksityisviestein ma–ke
Paikka: Discord

Tule mukaan!

Vain pari klikkausta ja olet mukana Roson pajoissa ja taiteilijayhteisössä! Liittyminen ei velvoita sinua mihinkään. Voit osallistua juuri sen verran kuin itse haluat. 

Roson pajoissa on kiva keskustella taiteesta ja tulevaisuudesta

Roso-tuotannon jäsen

Mukava löytää kanssatekijöitä musiikkiin ja elokuviin

Roso-tuotannon jäsen

Roso luo uusia mahdollisuuksia taiteeni kehittymiselle

Roso-tuotannon jäsen