Toiminta

Roso-tuotannon idea on hyvin yksinkertainen: yhdistää taidetta tekevät ihmiset tekemään yhdessä taidetta.

Roson ohjelma

Katso tästä viikko-ohjelmasta Roson miitit, striimit, pajat ja keskusteluryhmät.
Viikko-ohjelma
Maanantai
Netticafé
12-13

Luova kirjoitus
15-16

Roson rap-maanantait
17-20

Tiistai
Tavoitetunti
12-13

 

Keskiviikko

Viikkostriimi
12-13


 
Torstai
 

Visuaaliverstas
18-19

Perjantai
Netticafé
12-13
 

Tule mukaan!

Vain pari klikkausta ja olet mukana Roson pajoissa ja taiteilijayhteisössä! Liittyminen ei velvoita sinua mihinkään. Voit osallistua juuri sen verran kuin itse haluat. 

Roson pajoissa on kiva keskustella taiteesta ja tulevaisuudesta

Roso-tuotannon jäsen

Mukava löytää kanssatekijöitä musiikkiin ja elokuviin

Roso-tuotannon jäsen

Roso luo uusia mahdollisuuksia taiteeni kehittymiselle

Roso-tuotannon jäsen

Roson pajat

Roso yhdistää taidetta tekevät ihmiset tekemään yhdessä taidetta. Valitse sinulle sopiva paja tai tule vaikka kaikkiin!
Studiossa MPC-rumpukoneen päällä on avonainen muistivihko ja lyijykynä.

Roson rap-maanantait

Roson maanantai-illat on pyhitetty räpille!
Maanantaisin klo 17-20 kokoonnutaan yhdessä Roson #rap-kanavalle ja paneudutaan räppiin ja kaikkeen sen tekemiseen liittyvään.
Luvassa on mm. biisiprojekteja, vieraita, yhteistä keskustelua, online cyphereita sekä kansainvälistä yhteistyötä!
Käytössämme on video- ja äänipuhelut, tekstichätti, faxit, kirjekyyhkyt, kaikki keinot joilla vaan saadaan viesti toisillemme perille!

Pajan ohjaaja: Aleksi 
Paikka: Slack

 

Metallilevylle telattuja paksuja ja kirkkaita syväpainovärejä. Vahvaa oranssia, keltaista ja violettia sekä hentoa pinkkiä ja kellanvihreää.

Visuaaliverstas

Visuaaliverstas on kuvataiteista ja graafisesta suunnittelusta kiinnostuneiden työpaja ja keskusteluryhmä, johon olet tervetullut taiteenlajista, taustasta ja taidoista riippumatta. Visuaaliverstaassa voit esitellä omia töitäsi sekä saada rakentavaa palautetta ja vinkkejä työskentelyyn. Jos vasta harkitset taideharrastuksen aloittamista, Visuaaliverstas on turvallinen paikka kokeilla taiteen tekemistä mukavassa seurassa. Visuaaliverstaassa on viikottain vaihtuvia teemoja, joita ryhmän jäsenet voivat yhdessä ideoida.

Pajan ohjaaja: Carita 
Paikka: Slack

Kaikenvärisiä kahvikuppeja sekalaisessa rykelmässä.

Netticafé

Netticaféssa keitetään kaffit ja turistaan kaikesta taivaan ja maan välillä. Voit tuoda keskusteluun oman aiheesi tai vaan seurata ja katsoa mihin keskustelu vie.

Päällekäin puhumista ei voi välttää, mutta baristana toimivat Roson työntekijät pitävät huolta siitä, että jokainen tulee kuulluksi. Netticafessa voit myös heitellä uusia ideoita siitä, mitä kaikkea Rosossa voisi tulevaisuudessa tapahtua. Tee kahvilasta ja Rososta juuri omannäköisesi paikka.

Pajan ohjaajat: vaihtuva ohjaaja
Aika: Maanantaisin ja perjantaisin klo 12-13
Paikka: Discord #netticafe

Lähikuva värikkäästä kirjapinosta.

Luova kirjoittaminen

Haluatko kehittyä kirjoittajana ja tekstien tekijänä? Jos vastasit kyllä, niin luovan kirjoittamisen paja on juuri etsimäsi paikka! Siellä käsitellään kirjoittamisen perusteita sekä autetaan ja kannustetaan osallistujia niin pienemmissä kuin isommissakin kirjoitusprojekteissa.  Pajan vetäjänä toimii käsikirjoittajana, bloggaajana, luennoitsija ja puhujana toimiva Ville Huoponen.

Pajan ohjaaja: Ville Huoponen
Aika: Maanantaisin klo 17–18
Paikka: Slack #luova-kirjoittaminen

Keltaisessa liikennemerkissä on kaksi mustaa nuolta, toinen osoittaa vasemmalle ja toinen oikealle.

Tavoitetunti

Onko tavoite ja suunta hukassa vai kaipaatko vain apua arjessa askarruttaviin kysymyksiin tai oman projektin jäsentämiseen? Olipa tavoittenasi opiskelu- tai työpaikan löytyminen tai vaikkapa vaan hidastaminen ja hengittäminen ja tässä hetkessä eläminen, on tavoitetunti juuri oikea paikka. Voit kertoa suunnitelmistasi ja unelmistasi ja jakaa apua, vinkkejä ja tukea toisille. Pajan vetäjänä toimii Riitta, mutta kaikki tavoitetunnille osallistuvat voivat toimia toistensa valmentajina.

Pajan ohjaaja: Riitta
Paikka: Discord #netticafe

Pimeä, sini-punaisilla värivaloilla valaistu studio, jossa on miksauspöytä, kaiutin, nauhuri ja kitaroita rivissä seinustalla.

Studiostriimi

Suora lähetys studiolta!
Tässä striimissä tutkitaan miten julkaistuissa tuotannoissa eteen tulleet ongelmat on ratkaistu.
Musiikin soidessa tutustutaan studion työvälineisiin, tekemisen taustalla vaikuttaviin ajatuksiin ja hyviksi havaittuihin käytäntöihin. Aihealue ja musiikinlaji vaihtelevat laidasta toiseen sen mukaan mitä sillä hetkellä työn alla sattuu olemaan tai mistä sinä striimin seuraajana olet kiinnostunut.
Perjantai-iltana studiolla otetaan rennosti ja chat-ruutu on auki. Ota siis mukava asento, avaa Twitch ja liity seuraan!

Pajan ohjaaja: Harri
Paikka: Twitch

Roson kanavat

#esittelyt
Kerro vähän itsestäsi. Kuka olet, mitä osaat, mistä olet kiinnostunut ja mitä haluaisit tehdä täällä Rosossa. 

#galleria
Työhuone ja näyttelytila kuvataiteille (maalaus, kuvanveisto, kuvittaminen, valokuvaus, graffiti, grafiikka jne.). Täällä voit työstää ja esitellä teoksiasi, kehittää taitojasi sekä osallistua keskusteluun ja pajoihin.

#keikat-näyttelyt
Ilmoittakaa tänne tulevat keikkanne ja näyttelynne, jotta jengi näkee, mitä jengi tekee.

#konemusiikki-ja-dj
Kanava elektronisen musiikin tekijöille ja kaikille konemusiikista ja DJ-toiminnasta kiinnostuneille.

#luova-kirjoittaminen
Kanava luovalle kirjoittamiselle ja sanataiteelle. Kirjoititpa lyriikkaa, runoja, sarjakuva- tai videokäsikirjoitusta tai kaunokirjallisuutta täältä löydät neuvoja, keskustelua ja kumppaneita.

#rap
#rap -kanava on rap- ja hiphop-musiikin kehto Rosossa. Tekemisen lisäksi jutellaan klassikoista ja päivän polttavista aiheista.

#striimi
Keskustelua ennen ja jälkeen striimin! Tänne striimien aihe-ehdotukset, kommentit, risut ja ruusut! Striimeissä alkaneet keskustelut voivat jatkua täällä lähetyksen jälkeenkin.

#tee-se-itse
Tällä DIY-kanavalla keskustellaan luovan työsi markkinoinnista, työtilaisuuksista, bisneksestä, julkaisuista, opinnoista, rahoituksesta, tavoitteista, jne. Täällä rahasta sekä parhaista tai pahimmista kokemuksista ja käytännöistä puhuminen on OK!

#video-animaatio
Kanava liikkuvalle kuvalle, animaatiolle sekä video- ja elokuvataiteelle. Täällä voit ideoida, työstää ja esitellä projektejasi. Kysy neuvoa, muodosta työryhmiä ja jaa teknistä osaamistasi.

#musaprojektit
Ilmoita aikomuksistasi tai postaa keskeneräiset biisisi tänne – hoidetaan kiinni juuttuneet projektit yhdessä maaliin. Käytettävissäsi yhteisön yhteinen voima ja kanavan ohjaajan Roso_Harrin kokemus. Voit myös keskustella musiikista yleisesti genrestä riippumatta.

#studiorotat
Äänitekninen luolasto, jossa hertzeistä, desibeleistä ja ajureista puhuminen on sallittua! Kysy, vastaa ja esittele omia studioteknisiä ratkaisujasi. Jaetaan täällä toisillemme tietoa, apua, alan uutisia ja tuoreita idiksiä! 

#yleistä-pölinää
Vapaa kanava kaikenlaiselle sekalaiselle höpöttelylle ja asioille, jotka eivät tunnu istuvan muille kanaville. 

#wanted
Hae tällä kanavalla projektiisi yhteistyökumppania. Olipa sinulla sitten hakusessa laulaja, kuvittaja, miksaaja, kitaristi, kirjoittaja, promokuvien kuvaaja tai vaikkapa kotisivujen tekijä – you name it – laita ilmoitus tänne ja etsitään tekijät yhdessä!

Perusta paja!

Mitä täältä Rososta puuttuu? Onko pääsi ideoita pullollaan ja haluaisit opettaa taitojasi myös muille? Laita Sampolle viestiä ja kerro, minkälaista pajaa juuri sinä haluaisit ohjata.