Toiminta

Roson pajat ja ryhmät

Roso järjestää säännöllisesti kokoontuvia etätyöpajoja, joihin osallistuminen vaatii ennakkoilmoittautumisen. Niiden lisäksi Roson Discordista löytyy kaikille avoimia keskusteluryhmiä, joissa voi piipahtaa milloin vain. Voit myös luoda omia pajoja tai ryhmiä. Roson kanavilla saa hengailla, puuhastella omia juttuja tai seurata muiden projekteja.

Sarjakuvapaja Arvi Tammen kanssa

Työpajassa opit mm. sarjakuvakerronnan perusteita, kuvakäsikirjoittamista ja piirtämistä. Jokainen osallistuja luo työpajan aikana oman lyhyen sarjakuvan ja sarjakuva-pajassa syntyneistä teoksista kootaan virtuaalinen näyttely. Sarjakuvapaja sopii sekä aloitteleville että edistyneemmille sarjakuvantekijöille. Ilmoittautuinen työpajaan on päättynyt. Lisätietoja työpajasta

Pajan ohjaaja: Arvi Tammi
Aika: 6.2. – 9.3.2023
Paikka: Discord

Kolmeruutuinen sarjakuva. Ensimmäisessä ruudussa nuori henkilö istuu tietokoneen edessä, ilmassa on leijuvat kahdet kasvot, jotka kuvaavat internetyhteyden päässä olevia ystäviä. Sama teema toistuu muissa ruuduissa. Keskimmäisessä ruudussa henkilö piirtää kynällä ja kolmannessa älypuhelimen näytölle.
Kuvitus: Arvi Tammi

Piirtopelit

Keskiviikkoisin kokoonnutaan viettämään iltaa sarjakuvaimprovisaation parissa. Illoissa tehdään erilaisia sarjakuvaan liittyviä improvisaatioharjoitteita. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta sarjakuvan tekemisestä tai piirtämisestä. Lue lisää ja tule mukaan.

Pajan ohjaaja: Arvi Tammi
Aika: Keskiviikkoisin 9.11.– 28.12.
Paikka: Discord

Kuvassa on kaksi tietokoneen näyttöä, joiden kummankin ruudun läpi tulee käsi. Toinen käsi pitää kädessään mikkiä, toinen muistitikkua. Näytöt ovat karulla, kuivalla maalla ja taustalla näkyy maapallo.
Kuva: kesoilinkuva

Teikän Räpit, Meikän Biitti

Avoin räppiprojekti, jonka aikana syntyneistä biiseistä kootaan keväällä 2023 julkaistava kokoelmalevy. Teikän Räpit, Meikän Biitti -projektiin voit nimensä mukaisesti osallistua joko tekemällä biittejä, tai kirjoittamalla ja äänittämällä räppiä. Lue lisää ja tule mukaan.

Pajan ohjaaja: Aleksi Lemola
Aika: 1.10. – 19.12.
Paikka: Discord

Kuvakaappaus Digital audio workstation -ohjelmistosta

Musatuotantoleiri

Kiinostaako musatuotanto, mutta sävellys ja sanoitus ei ole ykkösjuttusi? Musatuotantoleirillä pääset lähestymään musatuotantoa juuri tästä lähtökohdasta! Leirillä työstetään Roson aiemmassa toiminnassa tuotettuja demoja valmiiksi julkaisuiksi suoratoistoihin. Haku on päättynyt.

Pajan ohjaaja: Sani Valoranta, Inka Lappi ja Harri Kentala
Aika: 5.12.2022 – 1.3.2023
Paikka: Discord

Digitaalisessa piirroksessa on kaksi levysoitinta ja mikrofoni violetilla taustalla.
Kuva: Sami Nyberg

Musatuotantojubat

Tule juttelemaan ja työstämään musaa! Paikalla musatuotannon ammattilainen, jolta voit kysyä melkein mitä vain. Tsekataan miten kukakin duunaa mitä duunaa, jaetaan vinkit ja yleensäkin musatuotantohommien ilot ja surut.

Pajan ohjaajat: Aleksi & Harri
Aika: Seuraa tiedotusta Discordissa
Paikka: Discord #musatuotantojubat

Digitaalisessa piirroksessa kaksi kahvimukia violetilla pohjalla.
Kuva: Sami Nyberg

Avoin chat

Käy moikkaamassa kavereita, kertomassa kuulumisia tai käynnistä keskustelu mistä tahansa aiheeesta. Yleinen keskustelu -kanavalta löytyy aina joku juttukaveri. Siellä voit myös esittää ideoita ja kysymyksiä Roson ohjaajille. Kanavan moderointi tapahtuu Roson jäsenten ja ohjaajien toimesta.

Aika: avoin keskustelukanava
Paikka: Discord #yleinen-keskustelu

Digitaalisessa piirroksessa kyniä ja siveltimiä oranssilla pohjalla.
Kuva: Sami Nyberg

Galleria

Galleria on kuvataiteista, kädentaidoista ja graafisesta suunnittelusta kiinnostuneiden keskusteluryhmä, johon olet tervetullut taiteenlajista, taustasta ja taidoista riippumatta. Galleriassa voit esitellä omia töitäsi ja saada kannustavaa palautetta ja vinkkejä työskentelyyn.

Aika: Aina avoin keskusteluryhmä
Paikka: Discord #galleria-kanava

Tietokonegrafiikassa on oranssilla taustalla kamera ja ptäkä filminauhaa.
Kuva: Sami Nyberg

Kännykkävideo-paja

Ota videoiden tekeminen haltuun tai kehitä osaamisesi nextille levelille! Opi tekemään laadukkaita videoita helposti kännykällä. Kurssi etenee vaihe vaiheelta käsikirjoittamisesta valmiin videon julkaisuun. Tarvitset puhelimen, jonka käyttöjärjestelmänä on joko iOS tai Android.

Pajan ohjaaja: Hannu Huhtamo
Paja on päättynyt. Tehtävävideot löytyvät Roson YouTubesta.

Digitaalisessa piirroksessa kyniä ja siveltimiä oranssilla pohjalla.
Kuva: Sami Nyberg

3D-piirtämisen perusteet

Työpajassa opetellaan piirtämään paperille ja digitaalisesti realistisia kolmiulotteisia muotoja ja kuvia. Katso videot Roson Youtubesta ja tee tehtävät oman aikataulusi mukaan. Yhden videon kesto on noin 10 minuuttia ja tehtävien haastavuus kasvaa työpajan edetessä. Kurssi sopii kaikille piirtämisestä kiinnostuneille!

Pajan ohjaaja: Santeri Orava
Paja on päättynyt. Tehtävävideot löytyvät Roson YouTubesta.

Tule mukaan!

Roson yhteisö elää Discordissa. Siellä tehdään yhdessä monenlaista taidetta ja musiikkia, jutellaan ja hengaillaan. Tervetuloa!

Roson pajoissa on kiva keskustella taiteesta ja tulevaisuudesta

Roso-tuotannon jäsen

Mukava löytää kanssatekijöitä musiikkiin ja elokuviin

Roso-tuotannon jäsen

Roso luo uusia mahdollisuuksia taiteeni kehittymiselle

Roso-tuotannon jäsen