Biisinkirjoitusleiri

Musiikin tekeminen yhdistää ihmisiä

Biisinkirjoitusleirillä pääsi tutustumaan toisiin musiikintekijöihin, säveltäjiin ja sanoittajiin sekä luomaan uusia verkostoja. Leirillä työstettiin useita biisi-ideoita demoasteelle. Ohjaajina toimivat Roso-tuotannon äänituotannon ohjaaja Harri Kentala sekä vieraileva ohjaaja Ylva Haru. Tässä artikkelissa kurkistetaan biisileirin osallistujan kokemuksiin.

Osallistuin leirille, koska haluan oppia enemmän biisien tekemisestä ja olen kokenut co-write sessiot mielekkääksi. Leirillä työstettiin biisin sanoitus ja sävellys demoksi. Sain leiriltä uuden hyvän kokemuksen yhteistyöstä. Yllätyin joka kerta uudestaan positiivisesti siitä, kuinka toisille tuntemattomat ihmiset voivat luoda niin hyvän lopputuloksen yhdessä. Kunhan vaan jokainen haluaa antaa yhteiseen jakoon oman osaamisensa hyvässä ilmapiirissä. Selkeästi yhteinen kiinnostuksen kohde, jos joku yhdistää ihmisiä, vaikka persoonat muuten olisivatkin hyvin erilaisia. Leiristä jäi tosi hyvä fiilis ja voin suositella ehdottomasti kaikille aiheesta kiinnostuneille. Meillä ainakin toimi yhteistyö hyvin ja koin, että jokainen sai tulla omana itsenään ja tuoda oman näkemyksensä vapaasti esiin. Roso Harri oli myös aivan loistava vetäjä meidän tiimissä.

Meidän biisi lähti syntymään siten, että yhdellä jäsenistä oli hyvä kertosäkeistön idea. Sitten päätettiin, mihin asioihin halutaan siinä sitoutua. Tämän jälkeen lähdettiin hahmottelemaan biisin teemaa ja sanomaa. Sitten työstettiin yhdessä sanoitus ja melodia. Biisi kertoo parisuhdeongelmista ja siitä pisteestä, kun kumpikin ymmärtää, että tulevaisuutta ei enää ole. Kuinka vaikea on sanoa ääneen, että on parempi päästää toisesta irti. Ja ymmärtää, että se on suurinta rakkautta siinä vaiheessa. Demossa minä ja Harri lauletaan duettona biisi.

 

Teksti: Maria Mäenpää