Annan luvan

Punk Parents: Annan luvan

Elämä on hauras, mutta kaunis ja joskus se loppuu liian aikaisin. On suuri tragedia, että rajojensa loukkaamisen joskus kokeneet jäävät usein trauman vangiksi tunteettomuuden ja tarpeettomuuden näennäiseen turvaan vaikka elämää olisi vielä elettävänä. Kokemukset voivat muuttua ylisukupolvisiksi.

”Annan luvan” syntyi tammikuussa 2019 järjestetyn ”Kuvaan sen ulos” -taidenäyttelyn teosten tarinoista. Kappaleen sanoissa on käytetty muutamien teosten nimiä sekä Kuura Maulan peikko-runoa. Videoon on kerätty klippejä ja kuvia ystäviltä ja tutuilta.

Biisissä kerrotaan mahdollisuudesta vapautua kaltoinkohtelun vankilasta. Kosketus ja koskettaminen, lämpö ja turva ovat perustarpeita, joiden tyydyttämisestä kenenkään ei pitäisi joutua luopumaan. Annan luvan -biisi muistuttaa, että turvallisuuden tunteen, elämänjanon ja rakkauden voi saavuttaa, jos oppii näkemään luvan antamisen voimavarana, meille kaikille kuuluvana oikeutena. Maailma muuttuu paljon turvallisemmaksi paikaksi, kun vapaudumme perinteisistä hyväksikäytön sallivista skenaarioista, ja kun ”ei” todella tarkoittaa sitä. Luvan kyllä saa, jos sen haluaa antaa. Biisi on erittäin ajankohtainen, koska raiskauksen tunnusmerkistöä ollaan vihdoinkin muuttamassa niin, että suostumuksen puute tulee väkivallan tai sen uhan rinnalle kriteeriksi rikoksen tunnusmerkistössä. Lainmuutosehdotuksen taustalla on suostumus2018 – kampanja ja lainmuutosta vaativa kansalaisaloite.

Punk Parents on iloisella punk-asenteella omaa musiikkia tekevä bändi stadista. Teemme aktiivisesti modernia, ajankohtaista ja kantaaottavaa musiikkia eri genreissä. Punk Parents kostuu kahdesta pariskunnasta, ja yhdessä olemme viimeisen neljän vuoden aikana esiintyneet parilla festareilla ja lukuisilla keikoilla. Live-instrumentteina bändi käyttää kitaraa ja bassoa melodisen tietokonetaustan päälle soittaen.

Biiseissä eksperimentoimme 90-luvun soundeilla ja leikittelemme sanoilla ja sanonnoilla jopa kansanmusiikin teemoissa. Biisit vaihtelevat punk popista elektropunkkiin, räppiin, EDM:ään ja punk rockiin. On siellä pari reggaetakin. Kappaleissamme pohditaan tosissaan muttei vakavissaan rakkautta itseen, elämään ja luontoon.

Välillä on hauska sekoillakin. Hulluus on voimavara sekin.

Annan luvan -biisi muistuttaa, että turvallisuuden tunteen, elämänjanon ja rakkauden voi saavuttaa, jos oppii näkemään luvan antamisen voimavarana, meille kaikille kuuluvana oikeutena.

Punk Parents