Biisinkirjoitusleiri alkaa syyskuussa

Vaaleansaävyisessä värikuvassa Ylva Haru istuu penkillä ja katsoo kohti.

Ideasta demoksi

Onko sinulla biisi-ideoita tai lyriikoita, jotka etsivät vielä muotoaan? Kahdeksan viikkoa, kuusi biisintekotiimiä, kaksi ohjaajaa ja loputtomasti ideoita – sitä on luvassa Roson biisinkirjoitusleirillä! Parhaat biisit tuotetaan ja julkaistaan keväällä 2023. Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu heti mukaan!
Vaaleansaävyisessä värikuvassa Ylva Haru istuu penkillä ja katsoo kohti.
Biisinkirjoitusleirin vieraileva ohjaaja Ylva on suomenkielistä folk/rock-americana -henkistä musiikkia tekevä laulaja-lauluntekijä ja tuottaja. Kuva: Tuomas Aro

Roso-tuotanto järjestää kahdeksan viikon mittaisen biisinkirjoitusleirin 18–35-vuotiaille musiikin harrastajille 5.9.–28.10.2022. Leirin aikana opit taitoja ja työtapoja, jotka valmistavat sinua itsenäiseen työskentelyyn leirin päätyttyä. Leirillä tutustut myös toisiin musiikintekijöihin, säveltäjiin ja sanoittajiin sekä luot uusia verkostoja. 

Leirille valituista säveltäjistä ja sanoittajista muodostetaan kuusi biisintekotiimiä, jotka työstävät useita biisi-ideoitaan demoasteelle. Leiriläiset valitsevat kunkin ryhmän biiseistä parhaat jatkokehittelyyn musatuotantoleirille, joka järjestetään talvella 2023. Musatuotantoleirillä kappaleista tuotetaan äänitteitä, jotka Roso Records julkaisee keväällä 2023. Biisinkirjoitusleirin osallistujat sitoutuvat antamaan biisinsä musatuotantoleirin käyttöön tekijänoikeuksiaan menettämättä.

Ammattilaisten ohjauksessa

Leirin ohjaavat Roso-tuotannon äänituotannon ohjaaja Harri Kentala sekä vieraileva ohjaaja Ylva Haru. Harri Kentala on laulaja-lauluntekijä, kitaristi, opettaja (M.Mus) ja tuottaja-äänittäjä. Yli kaksikymmenvuotisen esiintyvän muusikon uran lisäksi hän on opettanut musiikkia, studiotyöskentelyä ja käytännön akustiikkaa toiselta asteelta korkeakoulutasolle sekä tuottanut, äänittänyt tai miksannut musiikkia äänitteille, peleihin ja TV-tuotantoihin.  Ylva Haru on suomenkielistä folk/rock-americana -henkistä musiikkia tekevä laulaja-lauluntekijä ja tuottaja, joka on luonut nahkansa juurevan soundin ja lauluharmonian ympärille. Hän on julkaissut urallaan kaksi albumia, Tuulensuoja- EP:n (2018) sekä debyyttialbumin Linnut (2019). Syksyllä 2022 julkaistaan kolmas pitkäsoitto, jolta poimittuja singlejä on jo useampi kuunneltavissa suoratoistoissa.

Kenelle?

Toivomme, että sinulla on aikaisempaa kokemusta säveltämisestä tai sanoittamisesta ja jonkin demotukseen soveltuvan instrumentin hallinnasta, esim. kitara, piano, DAW. Emme kuitenkaan edellytä ammattimaista osaamista, vaan tärkeintä on että haluat oppia uutta ja sitoutua projektiin ja ryhmätyöskentelyyn.

Musiikkityyliä ei ole rajattu. Ryhmiä muodostettaessa kuitenkin huomioidaan osallistujien osaamisalueet ja musiikkityylit. Paikkoja on rajoitetusti, joten kerää siis parhaat ideasi, varaa aika kalenteristasi ja ilmoittaudu mukaan!

Leirille haetaan:

  1. valmiita työryhmiä tai bändejä 

  2. yksittäisiä tekijöitä vailla tiimiä (säveltäjiä, sanoittajia, soittajia, laulajia).

Missä ja milloin?

Paikka: Etänä Roso-tuotannon Discordissa
Leirin kesto: 5.9.–28.10.2022
Viikottainen aikataulu: 

  • Kaikille osallistujille yhteinen tapaaminen 90 min. kerran viikossa ja ryhmäkohtainen tapaaminen 90 min. kerran viikossa. 
  • Tapaamiset järjestetään päivisin alkuviikkopainotteisesti
  • Tapaamisten välillä osallistujilta edellytetään itsenäistä työskentelyä

Leirillä noudatetaan Roson turvallisemman tilan periaatteita.

Leirin hinta: Leiri on maksuton
Ilmoittautuminen: Ilmoittautumisaika on päättynyt. Kiitos kaikille ilmoittautuneille!

Lisätietoja:
Sampo Riskilä
Vastaava ohjaaja
sampo.riskila@kukunori.fi
040 732 8115

Harri Kentala soittaa sähkökitaraa.
Roson ohjaaja Harri Kentala on laulaja-lauluntekijä, kitaristi, opettaja (M.Mus) ja tuottaja-äänittäjä.

Tutustu Roson edellisen musaleirin julkaisuihin

Keväällä 2022 järjestetty Roson musatuotantoleiri kokosi yhteen musiikin tekijöitä ympäri Suomen. Helmikuussa alkaneen uurastuksen lopputuloksena julkaistiin viisi upeaa kappaletta. Lue lisää ja tutustu leirin julkaisuihin.

Osallistujien kommentteja:

Olette super! Ammattitaitoisia, kannustavia ja puhalsitte ilmaa siipien alle! Oon tosi kiitollinen tästä kaikesta ja askellan eteenpäin vahvempana.

Osallistuja
Roson Musatuotantoleiri 2022

Innostuin musiikista aivan uudella tavalla ja sain lyhyessä ajassa kerrytettyä luottamusta ja uskoa omiin kykyihin. Homma lähti meinaan lähestulkoon nollasta ja olin ehtinyt ajatella olevani liian vanha aloittelemaan näitä hommia. Haluaisin todellakin osallistua tuleviin leireihin ja muihin musajuttuihin!

Osallistuja
Roson Musatuotantoleiri 2022