Tule mukaan Roso Games 2.0 -projektiin

Opi pelisuunnittelua ja koodaamisen perusteita

Haluaisitko oppia tekemään videopelejä? Puuttuuko sinulta vielä taitoja, mutta intoa peliprojektin toteuttamiseen löytyy sitäkin enemmän? Tule mukaan Roso Games 2.0 -projektiin suunnittelemaan ja toteuttamaan pelin prototyyppi! Hae mukaan 24.9. mennessä.

Roso Games 2.0 -projektiissa opetellaan pelinkehityksen ja koodaamisen perusteita itse tekemällä. Osallistujat pääsevät oppimaan koodaamista ja harjoittelemaan Lua-ohjelmointikieltä ja Solar2D -ohjelmistokehityspaketin käyttöä, sekä paneutumaan muihin pelinkehittämisen näkökulmiin kuten pelimekaniikkaan, visuaalisuuteen, äänimaailmaan ja pelien käsikirjoittamiseen. Projekti kattaa myös käyttöliittymä- ja pelikokemuksen rakentamista sekä projektinhallintataitoja. Roso Games 2.0 huipentuu pelin julkaisuun, loppukaronkkaan ja game jamiin Helsingissä toukokuussa 2024. 

Roso Games 2.0:aa ohjaa pitkän linjan pelisuunnittelija, Senior Game Designer Eetu Rantanen. Viimeisen 10 vuoden aikana hän on ollut osallisena yli 50 kaupallisen pelin kehityksessä, muista projekteista puhumattakaan. Vuonna 2021 Eetu veti myös Roso Games:in kaltaista MINDGAMES-projektia, jonka aikana kehitetyn pelin prototyyppi esiteltiin toukokuussa SICK! Festival -tapahtumassa Manchesterissa.

Kuka voi hakea Roso Games 2.0 -projektiin?

Etsimme mukaan 18-35-vuotiaita peleistä ja pelaamisesta kiinnostuneita henkilöitä. Aiempaa osaamista koodaamisesta tai pelinkehityksestä ei tarvita, vaan riittää, että haluat oppia uutta, toimia osana pelintekotiimiä, ja olet valmis sitoutumaan projektiin.

Roso Gamesin ajatuksena on avata uusia mahdollisuuksia taitojen kartuttamisen kautta, joten etusijalla ovat hakijat, joilla ei ole aiempaa kokemusta pelialalta. Voit olla esimerkiksi tällä hetkellä työttömänä, opiskelujen ulkopuolella tai etsimässä kiinnostavaa tekemistä välivuodeksi. Oman tietokoneen puute ei ole este osallistumiselle, vaan sellaisen voi saada käyttöön hankkeen ajaksi Roso Gamesilta.

Missä ja milloin Roso Games 2.0 järjestetään?

Paikka: Etänä Roso-tuotannon Discordissa
Projektin kesto: 2.10.2023 – 22.5.2024
Viikoittainen aikataulu: Maanantaisin ja keskiviikkoisin iltapäivällä 1–2 kertaa viikossa 2.10. alkaen.
Hinta: Projekti on osallistujille maksuton

Roso Games 2.0 -projektissa noudatetaan Roson turvallisemman tilan periaatteita.

Miten haen mukaan Roso Games 2.0 -projektiin?

Haku on käynnissä 14.8. – 24.9. Ilmoittautuminen tapahtuu tästä linkistä.

Haluatko kuulla lisää Roso Gamesista? 

Laita meille viestiä Roson Discordissa, Instagramissa tai TikTokissa, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. 

Vuoden 2022-2023 Roso Games -projektissa luotiin Sisuvala-niminen peli.
Ilmoittaudu Roso Games 2.0:aan tästä linkistä!