Opi sarjakuvan perusteita

Kiinnostaako sarjakuva?

Roso järjestää huhti-toukokuussa uuden sarjakuva-työpajan, jossa perehdytään mm. sarjakuvakerronnan perusteisiin. Aikaisempi kokemus sarjakuvista tai piirtämisestä ei ole välttämätöntä, sillä pajassa edetään vaihe vaiheelta yhdessä piirtäen.
Tussipiirroksessa on piirustusvälineitä ja sarjakuvastrippi, joka valmistuu ruutu ruudulta. Ensimmäisessä ruudussa on himmeä luonnos, neljännessä valmis tussipiirros. Sarjakuvassa lukee comics power.
Kuvitus: Sanna Hukkanen

Roso-tuotanto järjestää 4 viikkoa kestävän sarjakuva-työpajan 18–35-vuotiaille sarjakuvasta kiinnostuneille huhti–toukokuussa 2022. Pajassa edetään vaihe vaiheelta ideasta valmiiksi sarjakuvaksi. Pajassa opitaan mm. sarjakuvakerronnan perusteita, kuvakäsikirjoittamista ja piirtämistä. Osallistujilta ei edellytetä aikaisempaa kokemusta sarjakuvan tekemisestä tai piirtämisestä eikä teknistä osaamista graafisen alan ohjelmistoista. Tärkeintä on halu oppia käyttämään sarjakuvaa ilmaisumuotona sekä kyky sitoutua projektiin ja ryhmätyöskentelyyn. Pajassa piirretään pääosin käsin. Roso lähettää osallistujille materiaalipaketin, jossa on pajassa tarvittavat piirustusvälineet. Jokainen osallistuja luo työpajan aikana oman sarjakuvastripin. Sarjakuvia voidaan julkaista Roso-lehdessä ja Roso-tuotannon Instagram-tilillä. Suunnitteilla on myös näyttely sarjakuvatyöpajan teoksista.

Pajan ohjaavat sarjakuvataiteilijat Johanna Rojola ja Sanna Hukkanen sekä Roso-tuotannon ohjaaja Carita Lehtniemi. Sanna Hukkanen on joensuulainen sarjakuvataiteilija ja kuvittaja. Hukkanen on työskennellyt yhteisötaidehankkeissa, jotka käyttävät ruohonjuurisarjakuvaa vähemmistöjen ja kansalaisaktivistien äänenä useissa eri maissa. Johanna Rojola on opiskellut sarjakuvaa Ranskassa mutta tietää, että tehdäkseen sarjakuvia ei tarvitse osata piirtää.

Pajaan osallistuminen on maksutonta. Paikkoja on rajoitetusti.

Paikka: Etänä Roso-tuotannon Discordissa
Pajan kesto: 26.4.–19.5.2022
Viikottainen aikataulu: 

  • Kaikille osallistujille yhteinen ryhmätapaaminen 1,5 tuntia tiistaisin ja torstaisin klo 14–15:30.
  • Tapaamisten välillä osallistujilta edellytetään itsenäistä työskentelyä.

Pajan hinta: Paja on maksuton
Hae mukaan: Haku on päättynyt

Sarjakuva-paja on täynnä ja haku on päättynyt!

Seuraava sarjakuva-paja järjestetään syksyllä 2022. Sitä odottelessa voit osallistua Roson avoimiin taideryhmiin Discordissa.