Rosolaiset mukana digitaalisella No Labels No Walls -festivaalilla 14.–19.9.!

14.-19.9.2020 järjestettävä kansainvälinen No Labels No Walls + We Are One digitaalinen festivaali liittää ihmiset ympäri maailmaa juhlimaan ihmisyyttä ja edistämään positiivista muutosta yhdessä. Taiteesta, kulttuurista ja toiminnasta koostuva ilmainen festivaali järjestetään tänä vuonna täysin digitaalisena. Festivaalin yli 50:tä taiteesta, keskustelusta, työpajoista, puheenvuoroista ja muista esityksistä koostuvaa ohjelmaa voi seurata suorana lähetyksenä ympäri maailmaa No Labels No Walls sivuston www.nolabelsnowalls.net ja muiden digitaalisten alustojen kautta. Festivaalin tuottaa kulttuurin ja hyvinvoinnin liitto Kukunori ry, The Strindberg Laboratory Los Angelesista USA:sta ja We Are One yhteisö Glasgowsta Skotlannista.

Roso-tuotannon jäsenistä festivaalilla esiintyy:

15.9. 14:00-14:30 Valokuvaaja Mika Luukkonen
16.9. 16:30-17:00 Muusikko Sami Juntunen
16.9. 20:30-21:00 Aleksi Lemola & Roso Rap Sessions
18.9. 19:30-20:00 Muusikko Will´s Corner

Digitaalinen festivaali luo uusia mahdollisuuksia

“Koronatilanteen kärjistyessä lähdimme miettimään mahdollisuuksia toteuttaa festivaali turvallisella tavalla. Lähtökohtana oli, että festivaali pidetään joka tapauksessa, sillä tällaisina aikoina tarvitsemme entistä enemmän tunnetta siitä, että olemme tässä yhdessä”, No Labels No Walls -verkoston koordinaattori Markus Vähälä kertoo.

Samalla festivaalin kesto laajeni kuuden päivän mittaiseksi. Pääsääntöisesti vapaaehtoisvoimin järjestettävälle festarille usean päivän mittainen livestriimaus lähes ympäri vuorokauden on kunnianhimoinen kokeilu. “En usko, että vastaavaa on kokeiltu järjestöpuolella ikinä!”, Vähälä toteaa.

Digitaalisen festivaalin toteuttaminen on vaatinut uudenlaista tapaa ajatella ja rohkeutta lähteä kokeilemaan jotakin, jonka lopullisesta muodosta ei vielä alussa ollut tietoa. “Festivaalin toteutus ja tapa tehdä muovautuu koko ajan. Tämä on jatkuva prosessi, jossa kokeilemme ja korjaamme toimintaamme tiedon pohjalta. Teknisessä toteutuksessa yhteistyökumppaninamme toimii Metropolia Ammattikorkeakoulu, jonka opiskelijat tulevat opettajien tuella olemaan merkittävä mahdollistaja tälle kokeilulle”.