Roso-lehti 3

Roso-lehti on Roson jäsenten oma yhteisöllinen media, esiintymislava ja galleria. Roso-lehden numero 3 on läpileikkaus kuluneesta vuodesta. Lehdessä on sekä Roson jäsenten omia projekteja että Roso-logon tuunauskilpailun ja digitaalisen DiDa 2020 -näyttelyn satoa. Lue lehden jutut klikkaamalla alla olevia kuvia!

Roso-lehti 3 | 2020

Roso-tuotanto on sinua varten!

Millainen Roso on vuonna 2021? Tule mukaan tekemään Roso-tuotannosta juuri sellainen, kuin sen sinun mielestäsi pitäisi olla.

PÄÄKIRJOITUS

Vuosi 2020 tullaan muistamaan varmasti vielä pitkään. Covid-19 mullisti koko siihen asti tuntemamme maailman ja tapamme olla ja elää. Erilaisista tavoista työskennellä ja kommunikoida verkon välityksellä tuli kuin salaman iskusta osa uutta normaalia, josta paluuta entiseen on mahdotonta ennustaa. Kellään meistä ei ole sitä kuuluisaa kristallipalloa.

Vuosi 2020 oli erityinen myös siinä mielessä, että Roso-tuotannon 100% verkkopohjainen toiminta käynnistyi miltei samaan aikaan kevään pandemian kanssa. Keväälle kaavailtu suunnitteluvaihe jätettiin väliin, ja toiminta polkaistiin käyntiin niin sanotusti lennosta. Vajaan vuoden aikana on ehditty tekemään kaikenlaista: Roso-tuotannon Slackissa ja Discordissa viikoittain pyörivissä pajoissa yhteisön jäsenten on mahdollista saada lisätietoa ja -taitoja, sekä sparrauttaa omia luovia projekteja. Kautta aikain ensimmäinen Roso-lehti julkaistiin kesäkuussa 2020, ja toinen lehti elokuussa. Lehtien tarkoituksena on tarjota Roson jäsenille alusta, jossa he voivat esitellä omaa taidettaan ja tätä kautta saada lisää näkyvyyttä osaamiselleen.

Roso-lehden 3. numero on läpileikkaus kuluneesta vuodesta. Lehdessä on sekä Roson jäsenten omia projekteja että syksyn aikana järjestettyjen Roson logon tuunauskisan ja digitaalisen DiDa2020 näyttelyn satoa. Ilahduttavinta tässä 3. numerossa on se, että yhteisön jäseniä on osallistunut sisällöntuotannon ohella myös itse lehden toimittamiseen, vieden lehteä ja koko Roso-tuotantoa kohti sen perimmäistä ajatusta ja tarkoitustaan. Roso-tuotanto ja Roso-lehti ovat sen jäsenten omia alustoja ja foorumeita, ja meidän työntekijöiden rooli on mahdollistaa luova yhdessä tekeminen. Roson jäsenten toiveista perustettiin pilottikokeilu videoiden tekemiseen. Ryhmä pyörii paraikaa Roson Slackisssa, ja toivottavasti ensi kevään lehdessä saamme esitellä tämän kurssin satoa. Biisileiriä on myös toivottu, ja todennäköisesti sellainen tulee tapahtumaan jossakin muodossa ensi vuonna. Ilmassa on vielä kosolti myös muita ideoita tulevalle vuodelle. Jos sinulla itselläsi on ajatuksia ja toiveita, mitä kaikkea Roso-tuotannossa tulisi ensi vuonna tapahtua, kerro siitä meille tai ota mieluummin vaikka koko homma haltuun ja järjestä yhdessä Roso-tuotannon työntekijöiden ja yhteisön jäsenten kanssa sellainen tapahtuma, työpaja tai kurssi, jollaista sinun mielestäsi tarvitaan. Suomi on yllättävän iso maa. Täältä löytyy todennäköisesti muitakin samasta asiasta kiinnostuneita. Tule siis tekemään Roso-tuotannosta juuri sellainen, kuin se sinun mielestäsi pitäisi olla. Roso-tuotanto on juuri sinua varten! Haemme myös jatkuvasti yhteistyökumppaneita erilaisiin projekteihin ja tapahtumiin. Ota siis rohkeasti yhteyttä ja laita viestiä osoitteeseen rosotuotanto@kukunori.fi. Tehdään yhdessä vuodesta 2021 meille kaikille antoisa, mielenkiintoinen ja tapahtumarikas.

Jos et ole vielä Roso-tuotannon jäsen, voit tehdä ilmoittautumisen tästä.
Lisätietoa Roson jäsenyydestä löydät täältä.