Roso Recordsin kansainvälinen hiphop-possebiisi Breakin’ Barriers on julkaistu!

Roso rikkoo rajoja!

Breakin’ Barriers on kokonaan etäyhteyksillä toteutettu kansainvälinen hiphop-possebiisi. Roso-tuotanto on järjestänyt työryhmän etäsessiot ja tuottanut kappaleen yhteistyössä Kulttuuripaja Kuplan kanssa.

Syksyllä 2020 toteutettiin Roso-tuotannon Discord-serverillä kansainväliset rap-sessiot. Sessioiden kantavana ideana oli saattaa hiphop-artistit ympäri maailman virtuaalisesti samaan tilaan tutustumaan toisiinsa ja keskustelemaan reaaliajassa räpin kirjoittamisen lisäksi. Kappaleen aihe lähti live-sessioiden keskusteluista, joissa pohdimme mitä erilaisia muureja välillämme on ja miten voimme yhdistää ihmiset sijainnista riippumatta. Myös kappaleen biitin tuotanto tapahtui kokonaan livestriimissä. Tuotannosta ja miksauksesta vastasi Roso-tuotannon ohjaaja Aleksi Lemola. Suomesta kappaleeseen osallistuivat omilla verseillään Esis, Raidén, Alexander, MC Cepari sekä sessioiden ohjaajat Shaka ja Aleksi. Suomen ulkopuolelta kappaleella esiintyvät Coppa Stone yhdysvalloista sekä nykyisin Portugalissa vaikuttava pitkän linjan zimbabwelaisräppäri Synik.

Uusi rap-ryhmä aloittaa keväällä!

Roso-tuotannon seuraavat kansainväliset rap-sessiot järjestetään keväällä 2021. Osallistumisohjeet julkistetaan maaliskuussa Roson Discord-kanavilla ja somessa. Roson toimintaan pääset liittymään täällä. Lisätietoa Breakin’ Barriers -julkaisusta ja rap-sessioista saat Aleksi Lemolalta, aleksi.lemola@kukunori.fi tai p. 040 144 8367.

Roso Records on voittoa tavoittelematon levymerkki, joka toimii julkaisualustana Roso-tuotannon yhteisöllisissä projekteissa syntyneelle musiikille. Roso Records ei julkaise musiikkia demojen tai hakemusten perusteella. Breakin’ Barriers on Roso Recordsin ensimmäinen julkaisu.

Oli hauska räppää enkuks. Hip hop on kansainvälinen liike ja rajoja pitää rikkoa!

MC Cepari

Maagisimpia hetkiä sessioissa oli huomata, kuinka biitin muotoutuessa MPC-rumpukoneessa alkoivat ruuduissa olevat päät nyökkäämään samaan aikaan ympäri maailman. Siinä konkretisoitui hienosti musiikin universaali kieli ja voima.

Aleksi Lemola