Roso Live

Lauluntekijöiden ilta esittelee uutta musiikkia unplugged-hengessä!

Roso-tuotannon syksyn 2021 biisileiri nuorille laulaja-lauluntekijöille huipentuu 9.10. järjestettävään Roso Live -keikkaan, jossa lauluntekijät pääsevät esittämään leirin aikana tekemäänsä uutta musiikkia.  Luvassa uusia ja ennen kuulumattomia biisejä unplugged-hengessä viideltä lauluntekijältä! Lavalla nähdään Ansku, aR2u, hannaeerika, Sini ja onnettomat sekä Youso. Lauluntekijöiden ilta järjestetään yhteistyössä Alakulttuurikeskus Loukon kanssa. Biisileirin ohjasivat Väinö Wallenius ja Harri Kentala.

Persoonallisia uusia lauluntekijöitä

Ansku on Porista kotoisin oleva lauluntekijä ja tulkitsija, jonka musiikissa yksinkertaisuus on kaunista. Hänen kirjoittamansa kappaleet tunnistaa tarttuvista melodioista, jotka jäävät päähän soimaan pitkäksi aikaa. Anskulla on historiaa bändinsä solistina ja lauluntekijänä, mutta tällä kertaa hän on säveltänyt musiikkia itselleen.

aR2u on yhden miehen kokoinen protesti väistämätöntä kärsimyksen ja turhuuden tunnetta kohtaan. Anarkistisella otteella sävellettyjä lauluja säestetään piiskaavilla teksteillä ja jokainen tarina on keksitty. Musiikissaan aR2u sekoittaa surutta, lainaa ja leikkii tyylilajeilla sekä melodioilla ja sävellajeilla. Kauneutta hän näkee vastakohdissa, kontrasteissa, dissonanssissa ja rosoudessa. Haikeus kuultaa läpi kaikesta, mutta toivoa on aina. Artisti on paljon elämässään kokenut elämäntapamuusikko, joka tekee nyt debyyttinsä aR2u-artistinimen ja soolomateriaalinsa kanssa.

Hannaeerika on 21-vuotias Joensuulainen laulaja-lauluntekijä. Hannaeerikan musiikki on elämänmakuista indiepoppia, jossa käydään läpi koko tunteiden skaala. Tärkeintä musiikissa hannaeerikalle on aitous ja rosoisuus.

Sini ja onnettomat on heinolalaislähtöisen laulaja-lauluntekijä Sini Onnen sooloprojekti. Sini ja onnettomat soittaa oivaltavaan ja väkevään lyriikkaan sekä vivahteikkaaseen tulkintaan pohjaavaa kitaravetoista musiikkia. Laulut rakentuvat runollisen tekstin ympärille kertoen ajatuksista ja arkitodellisuudesta, jossa kaikki on nurin perin. 

Juuso, eli artistinimeltään Youso, on laulaja-lauluntekijä Jyväskylästä. Youson musiikki on säveliä siitä kaikesta, mitä sisällä pyörii. Ihmismatkaa ja sillä esiin nousevia ajatuksia tulkitaan säveliksi sillä soittimella, kielellä ja fiiliksellä, mikä missäkin hetkessä soi.

Roso Live – Lauluntekijöiden ilta

Milloin: 9.10. klo 18–19:30
Missä: Roson YouTubessa
Esiintyjät:
Ansku
aR2u
hannaeerika
Sini ja onnettomat
Youso