Roso-lehti 4

Roso-lehti on Roson jäsenten oma yhteisöllinen media, esiintymislava ja galleria. Lehdessä on sekä Roson jäsenten omia projekteja että Roson työpajojen satoa. Lue lehden jutut klikkaamalla alla olevia kuvia!

Roso-lehti 4 | 2021

Roso-tuotanto 1 vuotta!

PÄÄKIRJOITUS

Aika tarkalleen vuosi sitten Roso-tuotannon nimi alkoi leijailla digitaalisessa avaruudessa, ja kautta aikain ensimmäinen Roso-lehti ilmestyi. Tämä ei ollut suuri harppaus ihmiselle saatikka ihmiskunnalle, mutta se aloitti uuden aikakauden verkossa toimivan luovan yhteisön toiminnassa. Roson nimi oli nyt virallinen ja homma niin sanotusti polkaistu käyntiin.

Ensimmäiseen toimintavuoteen on mahtunut jos jonkinmoista: Roso-lehtiä, kilpailuja, digitaalista taidenäyttelyä, viikottaisia striimejä, kaksi rap workshopia, biisileiri, muutto Slackista Discordiin, työpajoja, mahtavia keskusteluita, uusia tuttavuuksia ja elämän kirjoa laidasta laitaan. Työntekijän vinkkelistä on ollut todella hienoa nähdä yhteisön muodostuminen, huikeat harppaukset ihmisten osaamisen ja taitojen kehittymisessä, opiskelu- ja työpaikan saamiset sekä tietenkin jäsenten väliset yhteiset proggikset, joiden tulokset ovat kaikkien nähtävissä ja ihailtavissa.

Tässä Roso 4-lehdessä on materiaalia ja tuotoksia erityisesti kuluneesta keväästä ja sen tapahtumista, kuten rap workshopista ja parista muustakin työpajasta. Ehkäpä suurimpana yllätyksenä monelle tulee biisileirin pilottikokeilu, joka on toiminut kulisseissa aina maaliskuulta toukokuun loppuun. Siitä on lisää lehden jutussa, mutta tulevana syksynä tullaan hyödyntämään pilotissa saatuja kokemuksia ja palautetta käytännössä. Myös rap workshopille on luvassa jatkoa.  Pysykää siis näistä ja muistakin asioista kuulolla. 

Ensimmäisen toimintavuoden jälkeen on paikallaan kysyä, että mitä Roso-tuotannossa tehdään seuraavana vuonna. Edellisten pääkirjoitusten tapaan: sinä päätät. Kerro meille ehdotuksesi ja mielipiteesi, minkälaista toimintaa Rosossa pitäisi olla. Roso on sinun ja sinua varten. Tehdään yhdessä toisesta vuodesta ensimmäistä vielä parempi.

Roson jäseneksi pääset tästä linkistä.