Räppäreiden yhteistuotannossa poraudutaan pintaa syvemmälle.

Päälle päin -kappale syntyi keväällä 2021 toteutetussa Roso Rap Workshopissa. Verkon välityksellä toimiva räppipajaan osallistui räppäreitä ympäri Suomen. Omat säkeistönsä kappaleeseen toimittivat Karppe, MC Cepari, Krni, Emma Amanda, Raidén, Yassu T, MoronA, $ikari $akari, Hallu sekä pajan ohjaajat räppäri Shaka sekä hiphop-tuottaja DJ Logout. Kappaleen biitistä vastaavat Rautakeuhko sekä DJ Logout. Työpajan toteutuksesta vastasivat Roso-tuotanto ja Kulttuuripaja Kupla. Kappaleen kansikuvan on suunnitellut Marko Tenhunen.

Rap-kappaleen kaikki eri tuotantovaiheet toteutettiin etänä Roson Discord-serverillä viikottaisissa videosessioissa. Osallistujat äänittivät omat säkeistönsä itsenäisesti omissa kotistudioissaan tai puhelimella. Nimensä mukaisesti kappaleessa  käsitellään sitä, mitä ihmisestä ei näy suoraan päälle päin.

“Biisin työstäminen verkon välityksellä oli yllättävän sujuvaa. Mahtavaa oli kuinka kaikki osallistujat pääsivät osallistumaan tasa-arvoisesti biisin tekemiseen.” kertoo Roson ohjaajana toimiva Aleksi Lemola. 

Roson toimintaan pääset liittymään mukaan osoitteessa https://rosotuotanto.fi/discord 

Roso Records on voittoa tavoittelematon levymerkki, joka toimii julkaisualustana Roso-tuotannon yhteisöllisissä projekteissa syntyneelle musiikille. Roso Records ei julkaise musiikkia demojen tai hakemusten perusteella. Päälle päin on Roso Recordsin toinen julkaisu. 

Roso-tuotanto yhdistää erilaiset ja eri taustoista tulevat ihmiset toimimaan yhdessä ja oppimaan toinen toisiltaan. Roso-tuotanto on kulttuurin ja hyvinvoinnin liitto Kukunori ry:n toimintaa ja sen rahoituksesta vastaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA. 

Roso-tuotannon syksyn 2021 räppipaja käynnistyy 6.9. Ohjaajina toimivat Aleksi Lemola sekä pitkän linjan räppäri Hannibal. Lue lisää: https://www.rosotuotanto.fi/hannibalin-ohjaama-rap-workshop-alkaa-6-9-2021/