You Are The One

Muusikko Harri Andersson soittaa akustista kitaraa ulkona, kirkkaankeltaisen syksyisen pensaikon edessä. Hän katsoo lempeästi kohti. Hänellä on lakki ja pikkutakki sekä ruskan sävyyn sointuva poolopusero.
Kuvaaja Nelli Kettunen, Varkaus

Harri Andersson: You Are The One

Koko nimeni on Harri Karl Johan Andersson ja synnyin 15. syyskuuta 1973. Aloin soittaa viulua kuusivuotiaana mutta viulu vaihtui kitaraan yhdentoista vuoden iässä. Soitin silloin bändissä nimeltä Snakes, jonka ohjelmisto koostui lähinnä Beatles-covereista. Myöhemmin soitin rock ’n rollia ”Dr. Sound”-nimisessä bändissä ja 15-vuotiaana sävelsin jo omia teoksiani. Vuonna 1991 ensimmäiset kaksi biisiäni äänitettiin studiossa.

Musiikki on ollut lähellä sydäntäni nuoruudesta asti, olen kasvanut siihen ja se on mielestäni kiva tapa viettää aikaa. Musiikin tekeminen on haasteellista mutta omista tuotoksista voi myös nauttia kun biisi valmis. Musiikki on minulle tapa ilmaista itseäni ja on mukavaa kuunnella muiden musaa myös. Voisi sanoa että missioni on tehdä niin hyvänkuuloista musiikkia kuin osaan ja tuoda samalla omia ajatuksiani julki, mukaanlukien kristillinen sanoma joissain kappaleissani.

Olen säveltänyt lauluja paitsi itselleni myös muille artisteille, esimerkiksi Petri ”Wiitala” Viitalalle, Timo Juntuselle ja Sampsa Astalalle. Suoratoistopalveluissa on lauluja oman nimeni alla tällä hetkellä vajaa kymmenen, mutta työstämme juuri täyspitkää albumia Jyväskylässä Pop- ja Rock -musiikkitalolla uuden yhtyeeni kanssa.

You Are The One kertoo lopun ajasta ja ilmestyskirjasta, Danielin kirjan neljännestä pedosta ja Jeesuksen paluusta. Inspiraatio tuli jo 2005 kun soitin Jyväskylän seurakunnan Toivon Siivet -orkesterissa. Keikkoja oli muutamia joka kuukausi. Biisissä on mielestäni Suomen paras kitarasoolo, jonka Ben Granfelt soitti loppukesästä 2019. Uusi yhtyeeni on nimeltään Great Fate ja You Are The One tulee olemaan osa bändin ohjelmistoa.

Yhtyeen facebook-sivu löytyy osoitteesta www.facebook.com/greatfate