Vilzue

Monipuolista musiikkia suurella sydämellä

Alkujaan musan teko oli mulle tapa tulkita mun tunteita ja antaa ääni niille asioille, joista en halunnu tai osannu puhuu. Nykyään sen lisäks mun musassa käsittelen aiheita, joista unelmoin tai jotka liittyy jollain tavalla mun omaan elämään. Ammennan myös ympärillä tapahtuvista asioista mun musaan tekstejä, esim. siitä mitä kaverit mulle puhuu tai mitä nään tai kuulen tiktokissa, instagramissa tai ylipäänsä jossain somessa.

 

Olen Ville Kyöperi ja teen musiikkia artistinimellä Vilzue. Oon kirjotellut biisejä jo tosi pienestä. Tällä nykyisellä nimellä sillee ihan kunnolla oon tehny musaa nyt noin 7 vuotta. Homma alko beatboxaamisesta. Tein joitain beatbox -videoita youtubeen ja muistan kun kaikki koulus nauro sille tekemiselle. En oikeestaan ikinä kuitenkaan ottanu siit itteeni, vaan jo sillon aattelin et hitto mä näytän näille et mihin oikeesti pystyn. 

Aloitin musan teon yhdistelemällä jotain edmlooppeja. Sillon olin niistä ihan fiiliksis mut nykyään en niitä enää pystyis ees kuunteleen. Siinä vaiheessa homma vaihtu räppiin, kun mun hyvä ystävä ja iso tukipilari täs musas – kaveri nimeltä Edizon, tarjos mulle ekan kerran mahdollisuuden äänitellä. Siillä ekalla kerralla duunattii jo eka biisi, josta lähti myös meijän Edizon & Vilzue projekti käyntiin. Sitä hommaa kesti useempi biisi, mut sit jossain vaiheessa molemmat alko keskittyyn enemmä omaan musaan. Kuitenkin edelleen me tehään tiiviisti yhteistyötä Edizonin kanssa. 14.11 tuli just meijän uusin yhteinen biisi ulos “Must tuntuu et sä lähdet” ja siinä on mukana myös yks tosi taitava naisartisti Mintti.

Mun musagenre ollu tähän asti ainakin aika ykspuolisesti räppiä, mutta se tulee kyllä muuttumaan. En usko, että tuun ikinä jättään räppiä, mutta tekeillä on useempia ihan pop-biisejä ja pari demoa iha jopa ballaadeja ja rokimpaa settiä. Mä en kuitenkaan itte tykkää kategorisoida itteeni räppäriks, koska en mielestäni edusta kovinkaan vahvasti nykyajan räppikulttuuria. Haluun olla artisti ja vapaa tekeen sitä mitä haluan, sanotuksista ja genrestä riippumatta. Mut melodista popahtavaa räppiä mun musa tällä hetkellä on. Mä oon aina tykänny kuitenki räpistä ja ajan mittaan se on muovautunu melodisemmaks, koska haluun et mun biisissä on melodisia koukkuja, jotka saa kuulijan palaan biisiin. Haluun myös et mun biiseissä on samaistuttavat sanat.

Haluun et ihmiset pystyy samaistumaan tai motivoitumaan mun musasta, ja jokaisesta biisistä saamaan itselleen jotain.

Vilzue

Suurin osa mun biiseistä käsittelee jollain tavalla parisuhteita tai rakkautta, mutta myös biisit mun unelmista on osa mun repertuaaria. Kerran yks frendi sano mulle että “jäbä tekee aina vaa pelkkiä rakkausbiisejä” ja se oli kyl sillon totta, haha. Nykyään mulla on tosi laaja se haarukka, millasia biisejä mä teen. Mut rakkaus on sellanen asia, et se vaikuttaa tunteisiin niin isosti ja siihen on helppo usein myös samaistua. Sen takia se on mun mielestä kiva aihe myös kirjoittaa. Pyrin myös käyttään mun biiseissä paljon kielikuvia sekä vertauskuvia. Oon ite sitä mieltä, et välil on jopa hyvä ettei kaikki sanotukset aukee heti ekalla kuuntelulla.

Musan tekemiseen mulla on tosi kunnianhimoisia tavotteita ja niistä suurin on se, että haluun olla Suomen menestynein artisti. Haluun olla artisti joka dominoi listoja ja aina ku uus biisi tulee nii se on varma listaykkönen. Haluun tehä nii hyvää musaa, että aidosti ihmiset tykkää siitä ja kuuntelee sitä. Kaikista parhaimpia on ne hetket musassa, ku joku tulee kertoon mulle kuinka joku biisi on hitannu ihan 100% ja kertoo syitä miks se biisi on nii hyvä ja avaa myös omaa elämäntarinaansa. Ne on niitä hetkiä ku aina muistaa et miks tää homma on niin siistiä ja miks en ikinä aio lopettaa.Musaskene on sen takia niin jees, että ikinä sä et täs hommas voi olla valmis ja aina sä pystyt kehittyyn paremmaks.

Mä haluisin ite oppii miksaan paremmi. Haluaisin pystyä miksaamaan omat biisini täysin itse. Nykyään mä teen mun omista biiseistä aina demomiksaukset ja sit ne lähtee siitä eteenpäin muille miksattavaks. Jotenki koen et se on parempi tehä se homma ite että sais siihen 100% sellasen soundin mitä haluaa. Haluisin myös oppii laulaa korkeelt vielä paremmin. Oon viimesen vuoden aikana käyttäny tuhottoman määrän tunteja et oppisin laulamaan oikeesti korkeelta puhtaasti ja tosi hyvin oon oppinukki, mut aina voi olla parempi. 

Mun musasta haluun sanoo vielä sen, että kaikki biisit on isolla sydämellä tehty ja haluun et mahdollisimman moni kuulee mun biisit. Haluun et ihmiset pystyy samaistumaan tai motivoitumaan mun musasta ja jokaisesta biisistä saamaan itselleen jotain. Haluun mun musalla saada tunteita aikaan. Ens vuonna ollaan menossa kovaa ylöspäin, tulossa on paljon uutta musaa ja huikeita featteja messissä.

Tsempatkaa toinen tosianne ja sen sijaan et ikinä vihaisitte tai oisitte katkeria muitten onnistumisille, nii onnitelkaa ja olkaa toistenne puolella. Täs maailmas ehkä pärjää yksin, mut ilot ja surut on paljon helpompia ja rikkaampia kun on rakkaita ihmisiä ympärillä. Ja tähän loppuun haluun sanoo vielä sen, että uskokaa teijän unelmia. Ainut este teijän omille unelmille, ootte te ite. Trust the process ja menkää hakeen teijän unelmat.

Vilzue

Teksti: Ville Kyöperi