Veistoksia ja iskelmää

Satu Nekala

Satu Nekala on tuottelias ja monipuolinen taiteilija, joka saattaa pyöräyttää omaksi ilokseen iskelmäkappaleen, veistoksen tai kokonaisen lyijykynäpiirrosten sarjan. Satu Nekala on valittu osallistujaksi ensimmäiseen Outsider Art Festival -tapahtumaan, joka järjestetään 2021.
Valkoinen, massasta muotoiltu rintakuva esittää Presidentti Paasikiveä. Hänellä on soikeat kasvot, suora nenä, korkea otsa ja silmälasit.
Massasta muotoiltu maalattu enkeli istuu polvillaan kädet ristissä rinnan edessä. Enkelin mekko on vaaleanpunainen, sädekehä kultainen ja hiukset ruskeat. Suuret valkoiset siivet ovat ojennettuina selän taakse.
Valkoinen, massasta muotoiltu rintakuva esittää Presidentti Kekkosta. Hänellä on pyöreät kasvot, leveä suu ja suuret paksusankaiset silmälasit. Hän on kalju.

Aloin tehdä das-massasta patsaita vuonna 2013 ilman sen kummempaa inspiraation lähdettä. Minulla oli vain halu yrittää muotoilla massasta hahmoja. Ajattelin jokunen vuosi sitten kokeilla osaisinko tehdä das-massasta presidentin muotokuvapatsaan. Ihmetyksekseni muotokuvapatsaat onnistuivat yllättävän hyvin. Tätä ennen olin tehnyt massasta vain enkeleitä ja muita sellaisia. Pinkkiin polvillaan olevaan enkeliin idean sain kun olin tupakalla ulkona ja näin pilvimuodostelman joka näytti juuri tuolle polvillaan olevallle rukoilevalle enkelille. Siitä malli tuli.

Lyijykynätöitä aloin tehdä 7.6.2020. Päätin yrittää osaisinko piirtää mitään eläintä mallista ja ihmetyksekseni sekin onnistui. Ja niin piirsin yhteensä 78 kappaletta eri eläinlajia kesäkuun viimeiseen päivään mennessä. Idea lyijykynätöihin taisi alitajunnassa hautua ja poikia, kun joku viikko aikaisemmin äitini näytti minulle lapsena piirtämiäni kuvia. Sanoin että minun on ollut pakko piirtää kuvat kalkkeerin läpi kun ne olivat sen verran hienoja. Mutta äitini sanoi, että en ollut piirtänyt niitä kalkkeerin läpi, vaan olin piirtänyt ne mallista. Niinpä päätin kokeilla osaanko piirtää nykyään yhtään mitään.

Musiikkia olen tehnyt noin 15 vuotta. Opin yks kaks tuolloin säveltämään ja sanoittamaan. Toki olin tuota ennen vuosia jo kirjoitellut omia runoja pöytälaatikkoon ja sitten kun opin säveltämään niin aloin kirjoittamaan myös biisien tekstejä. Jotkut runoistani muuttuivat lauluiksi joko itseni tai tätini säveltäminä. Omaksi ajankuluksi ja iloksi olen edellä mainittuja taiteenlajeja alkanut tehdä, ja inspiraationa on joskus toiminut se että olen ihastunut ja rakastunut johonkuhun ihmiseen jota en ole kuitenkaan voinut saada…

Lyijykynäpiirros pensaan takaa uhkaavasti tuijottavasta leopardia muistuttavasta kissapedosta.

Pinkkiin polvillaan olevaan enkeliiin idean sain kun olin tupakalla ulkona ja näin pilvimuodostelman joka näytti juuri tuolle polvillaan olevallle rukoilevalle enkelille. Siitä malli tuli.

Satu Nekala
Tummahiuksinen nainen, Satu Nekala, katsoo iloisesti hymyillen kohti. Hänellä on lyhyet tummat hiukset, tummat kulmat ja pyöreät poskipäät. Hän pitelee kädessään tupakkaa.
Satu Nekala on monipuolinen taiteilija.

Päätin yrittää osaisinko piirtää mitään eläintä mallista ja ihmetyksekseni sekin onnistui. Ja niin piirsin yhteensä 78 kappaletta.

Satu Nekala
Harmaansävyinen lyijykynäpiirros seisovasta käyräsarvisesta gasellista tai kauriista.
Harmaansävyinen lyijykynäpiirros pörröisestä valppaana seisovasta kärpästä tai näädästä. Sen vatsa on vaalea ja tumma selkä kaarella.

Kuuntele Satu Nekalan musiikkia Youtubessa
Tutustu Satu Nekalan kuviin Instagramissa
Seuraa Satu Nekalaa Facebookissa