Valon ja veden leikkiä

Kuvia keväästä jälkeen talven

Nämä kuvat kertovat keväästä jälkeen talven. Kun valon määrä alkaa kasvamaan ja luonto alkaa luomaan itseään uudestaan. Ja sulamisvedet valtaavat alueita kuten näissä kuvissa. Kuvissa olen halunnut sanoa ja alleviivata taiteellisesti uuden syntymää. Syy miksi otin nämä kuvat, oli valon ja veden leikki peilinä metsässä jonne sulamisvedet olivat nousseet metsän viereisestä järvestä. Itse kuljin kyseisessä metsässä kuivin jaloin pitkin pitkospuita. Etsin monia eri variaatiota kyseisestä kohteesta, joka lumosi erittäin voimakkaasti jo kuvatessa. Nähden niin auringon valon kuin myös puitten siluettien peilautuvan maagisella tavalla tyynestä vedestä. Ja samalla kuvitellen itseni niin katsojaksi kuin myös kuuntelijaksi seuraten tätä valon ja veden heijastusta kuin rauhallista musiikkinäytelmää yhdessä kevään muuttolintujen laulun kanssa. Osallistuin mukaan omana instrumenttinani kamera, tuoden kuvan katsojalle oman version tästä näytelmästä. 

Olen valokuvannut jo jonkin aikaa niin taidevalokuvien kuin myös eri toimeksiantojen parissa. Minulla on myös lehtikuvaajan taustaa. Varsinkin taidevalokuvien kanssa olen aina pitänyt kameraa omana pensselinä canvakseen, jota väritän tekniikan kanssa samalla kun kuva välittyy kameran kennolle. Kohteen kuin kohteen kanssa. Kertoen maailmasta mitä haluan välittää visuaalisesti kuvan katsojalle.

Inspiroituen aina uudestaan hyvin spontaanisesti kuvattavasta. Sen ensin havaittuani kameran kanssa. Joko hyvin nopeasti tai sitten erittäin harkiten ja enemmän aikaa käyttäen. Luoden kuvaa lähes analyyttisesti. Tehden jo kuvattaessa jopa kirjallista tarinaa kuvan takaa. Tätä mielestäni on hyvä myös miettiä. Mutta kaikki tietenkin kuvaavat omalla tavallaan. Ja paras kamera on tietenkin se, joka on mukana tilanteessa kuin tilanteessa. Tällöin kameraan voi tarttua aina kun havaitsee mielenkiintoisen kuvattavan kohteen. Ei se kamera tosiaan itse kuvaa ilman sen käyttämistä.

Olen osallistunut kuvillani moniin yhteisnäyttelyihin ja pitänyt myös omia näyttelyitä. Tulevaisuudessa niitä tulee olemaan myös lisää. Muista eri taiteenaloista lähelläni on sekä sanataide ja sen esittäminen, että myös musiikki. Olen tehnyt myös harrastenäyttelijän hommia.      

Kaikille luovan alojen harrastajille kuin myös ammattilaisille toivon paljon ahkeruutta kuin myös onnistumisia. Olipa sitten kysymyksessä taulun maalaaminen, laulun kirjoittaminen, tanssiteoksen toteuttaminen tai kirjan kirjoittaminen. Ne kaikki vaativat tekijältään parhaan mahdollisen panoksen. Joten siihen kaikille paljon tsemppiä nyt.

Oikein hyvää alkavaa kesää teille kaikille. Jaksetaan yhdessä.

Ystävällisesti nyt kanssa kuvien, Ville Kujala