Päätösbileet

Karonkka rosomaisen hyvällä twistillä

Syksyllä järjestettyihin työpajoihin osallistuneet rosolaiset kutsuttiin yhteen ruoan, taiteen, tekemisen ja tunnelman äärelle päätösbileisiin.

Työpajojen päätösbileissä halusimme mahdollistaa uusia kokemuksia ja kohtaamisia myös discordin ulkopuolella. Kutsu lähti kaikille syksyn työpajoihin osallistuneille sekä heidän ohjaajilleen, ja rosolaisia saapuikin ympäri Suomen juhlistamaan syksyn aikaansaannoksia. Perjantaina 11.11.2022 koitti pääpäivä, jolloin keräännyimme yhteen viettämään aikaa ja fiilistelemään pajoissa taottuja projekteja.

Onnistunutta oli matala kynnys olla mitä on. Kokonaisenergia paikassa oli hyvin vastaanottavainen.

 Ohjelmassa oli open stage, pajoissa syntyneiden demojen fiilistelyä, sarjakuvanäyttely, t-paitatuunausta, freestyle -räppihöntsäilyä ja hyvää ruokaa. Ohjelmaa ei ollut kiveen kirjoitettu, vaan jengi sai mielenkiintonsa mukaan soljua paikasta toiseen ja keskustella vapaasti toistensa kanssa. Musiikkitaiturit ottivat lavaa haltuun vuorotellen, jolloin saimme nauttia huikeista musiikkiesityksistä open stage -hengessä. Open stage antoi mahdollisuuden jopa ensimmäisiin esiintymiskertoihin ja itsensä ylittämiseen  tsemppaavassa ympäristössä. Hämyisessä studiossa laitettiin pystyyn freestyle -räppirinki, jossa halukkaat pääsivät sylkemään mieleen juolahtavia lyriikoita biitin tahtiin.  Sarjakuvapajalaisten tuotoksia pääsi ihailemaan Roson olkkarin seinältä ja t-paidoista sai tuunata luomuksia omaan persoonalliseen tyyliin. Jengi sai vapaasti oleskella sekä nauttia hyvästä ruuasta ja tunnelmasta.

Kuvassa on laulaja, kosketinsoittaja ja basisti. Edustalla näkyy askartelupiste, jossa on maalipurkkeja ja siveltimiä.
Pöytä täynnä ruokaa. Tomaattia, sieniä, papuja ja salaattia aseteltuna kulhoihin.

Se open stage meininki oli hirmuisen mukavaa, pääsi kuulemaan livenäkin soittoa ja meininkiä. Ruoka oli jälleen myös hyvää ja hirmukiva kun pääsi kokeilemaan uusia makuja ja yhdistelmiä.

Kuvassa vasemmalla oleva henkilö soittaa huilua. Keskellä on henkilö, joka soittaa kitaraa ja laulaa mikrofoniin. Oikealla rumpali.

 

Paikan päällä meininki vaikutti siltä, että vanhoja tuttuja tässä kaikkien kanssa ollaan, vaikka osa tapasi ensimmäistä kertaa toisensa discordin ulkopuolella. Jokaisen osallistujan huulilla saattoi huomata hymynkareen ja nauru raikasi Roson päämajan jokaisesta kolkasta. Musiikki soljui taustalla, ruoka oli hyvää ja tunnelma mitä mainioin. Päätösbileistä tulikin lopulta yhteisönsä näköiset kekkerit; lämminhenkiset ja rennot, joissa jokainen sai olla oma itsensä. Jos ensi kerralla kutsu päätösbileisiin (joita ehkä karonkaksikin voisi kutsua) käy, kannattaa lähteä mukaan!

Kuvan edustalla Roson ohjaaja Aleksi Lemola pitelee mikrofonia. Aleksin takana seisoo Niko Nova, joka katsoo Aleksia.

Päätösbileissä oli onnistunutta se, että pääsi freestyle räppäämään ja viettämään huikeassa porukassa aikaa ja näki joitain ihmisiä ensimmäistä kertaa.