Kohtaaminen, Karhun Morsian, Mielen taivas

Emmi-Inkeri Rimpilä - Kohtaaminen, Karhun Morsian, Mielen taivas

Emmi-Inkeri Rimpilä

Olen valokuvaaja sekä kuva- ja mediataiteeseen suuntautunut kuva-artesaani Äänekoskelta. Vuonna 2015 mukaan elämääni astui taiteilijan henkistä inspiraatiota korostava Vedic Art-taidekoulutusmuoto. Sain unohtaa kaiken aiemmista taideopinnoista jo oppimani ja aloittaa puhtaalta kankaalta. Veediseen tietoon perustuva Vedic Art toi taiteelliseen ilmaisuun uuden sysäyksen ja lopulta syntyi uusi intuitiivinen lähestymistapa maalaamiseen.

Kuorin teoksista esiin sen muodon, joka siinä minulle näyttäytyy. Maalausprosessi lähtee liikkeelle täysin abstraktista muotokielestä. Usein kääntelen taulua eri asentoihin ja saatan pestä osan maalista suihkepullolla pois. Välillä heiluttelen telaa, maalaan pienellä siveltimellä esiin yksityiskohtia tai harjaan työtä juuriharjalla. Etsin maalauksen sielun.

Käytän maalauksissani vesiliukoisia öljyvärejä, Vedic Art -maaleja tai akryylimaaleja. Toisinaan yhdistelen näitä tekniikoita.

Emmi-Inkeri on osallistunut vuosien varrella useisiin yhteisnäyttelyihin ja järjestänyt myös useita omia näyttelyitä. Tällä hetkellä hänen teoksiaan on esillä Leipomo-Kahvila Päivänpaisteessa Suolahdessa sekä Äänekosken Taiteilijaseuran Karanteenigalleriassa Äänekoskella.

https://sielunlaulu.wordpress.com/

https://www.facebook.com/emmirimpila/

 

Taiteilja Emmi-Inkeri Rimpilä katsoo jäkäläisen puunrungon takaa.
Pystysuuntainen abstrakti maalaus, jonka sommitelma muodostuu hehkuvista kellan-punaisista väripinnoista. Tarkasti tutkimalla värien keskeltä voi kuitenkin löytää ihmisen ja hevosen hahmot.

Kohtaaminen

Maalaukseni Kohtaaminen on maalattu vuonna 2018. Sen aiheena on henkilön ja yksisarvisen kohtaaminen. Värikylläinen maalaus antaa paljon voimaa ja iloa, kun sitä katsoo.  ‘

Karhun Morsian

Tämä teos on maalattu vesiliukoisilla öljyväreillä ja valmistui viime vuoden puolella. Tyylillisesti maalaus lähestyy naivismia. Olen ammentanut tähän teokseen inspiraatiota monessa eri kulttuurissa esiintyvistä myyteistä ja taruista, joissa naisen ja karhun välille syntyy suhde. Naisen ympärille olen maalannut eräänlaisen auran kuvaamaan naisen neitseellistä puhtautta ja viattomuutta. Myös karhu on kuvattu maalauksessa viattoman oloisena, kuin lasten kirjasta poimittuna hahmona.

Pystysuuntainen pääosin oranssinsävyinen maalaus. Hennon utuinen ja alaston naishahmo seisoo suuren mustan karhun vierellä. Naishahmon ympärillä hehkuu aura tai valo. Taustan metsässä kukat ovat yhtä suuria kuin puut.
Pystysuuntaisessa maalauksessa keltainen ihmishahmo istuu lootus-asennossa aaltoilevan sinisen väripinnan keskellä. Hahmo vaikuttaa leijuvan. Hän sädehtii ympärilleen voimakasta keltaista valoa.

Mielen Taivas

Tämä on toteutettu sekatekniikalla. Olen yhdistänyt teokseen akryylimaaleja sekä vesiliukoisia öljyvärejä. Tämä valmistui toukokuussa 2020. Meditoiminen on lähellä omaa sydäntäni ja kuuluu kiinteänä osana arkeeni. Tämä teos kuvaa sitä sisäistä voimaa ja valoa, mikä meidän jokaisen sisältä löytyy. Teoksen nimi Mielen taivas viittaa sisäiseen rauhaan, joka on löydettävissä kun turhat ajatukset rauhoittuvat ja esiin nousee todellinen olemuksemme.