Kaunis peli

Jake Entrecote debytoi soundtrack-säveltäjänä

Roso välitti Discord-yhteisölleen Kukunori ry:n ilmoituksen, jossa haettiin säveltäjiä Kävelyfutis-hankkeen Kaunis peli -dokumenttielokuvaan. Jake Entrecote vastasi ilmoitukseen ja sai tilauksen sävellystyöstä. Lue mitä Jake Entrecote kertoo sävellysprosessista.

“Bongattuani Roson Discordissa ilmoituksen taustamusiikin säveltäjistä dokkariprojektille tiesin heti että pitää laittaa hakemusta sisään. Tovin kuluttua tulikin innostava maili, että pääsin mukaan. Itse tituleerattuna soundträkkinörttinä koin olevani elementissäni, ja jonkun muun luovan vision tukeminen musiikillisesti omien tunteiden taltioinnin sijaan osoittautui piristäväksi luovaksi haasteeksi. 

Alkupalaverien jälkeen olimme selvästi samalla sivulla tuotantoryhmän kanssa haetusta tunnelmasta – innostavaa, nostattavaa menoa joka ei kuulosta siltä että se ottaa itseään liian vakavasti – musiikkia joka sanoo ”KÄVELYFUTIS”. Sain luovalle tekijälle parhaan ohjeen ”ennen kaikkea se saa kuulostaa sinulta”. 

Inspiraatiota lähdin etsimään testikuvamateriaalin ja kellastuvien koivujen lisäksi Jim Guthrien ”Indie Game: The Movie” -dokumenttielokuvaan säveltämältä soundtrackiltä. Muusa yllätti, sillä ensimmäinen toimittamani demosetti oli aikalailla sellaisenaan se, jota kuullaan dokkarin taustalla. Julkaisin dokkariin tekemäni raidat myös striimauspalveluissa EP:nä ”KÄVELYFUTIS (musiikkia dokumenttielokuvasta)” ja uskon, että tämä ei ole viimeinen kerta kun tuotoksiani kuullaan videomateriaalin taustalla.”

Haettiin innostavaa, nostattavaa menoa, joka ei kuulosta siltä että se ottaa itseään liian vakavasti – musiikkia joka sanoo ”KÄVELYFUTIS”.

Jake Entrecote

Kuuntele Jake Entrecoten soundtrack!

Kaunis peli on dokumentti kävelyfutiksesta ja sen pelaajista

“Futista pelatessa ei tarvitse miettiä kuin pallon maaliin saamista”. Kaunis peli on dokumentti joukkueeseen kuulumisesta. Siitä miten jokaiselle meistä löytyy oikea paikka pelikentällä lähtökohdista riippumatta. Se on myös tarina haasteista. Siitä miten elämä on joskus kivinen tie, jolla maalien sijaan kompuroidaan paitsiosta paitsioon suuntaa etsien. Dokumentissa seurataan kolmen eri Kävelyfutis-joukkueen treenejä ympäri Suomen. Samalla se on myös kurkistus pelaajien tarinoihin ja johonkin paljon syvempään - yhteisöllisyyteen.
Tervetuloa Kaunis peli -dokumentin ennakkonäytökseen etänä!

Dokumentin ennakkonäytös järjestetään etänä Zoomissa 8.12. klo 14–15.15. Tilaisuudessa kuulemme elokuvan tekijöitä sekä katsomme dokumentin yhdessä ensimmäistä kertaa ennen virallista ensi-iltaa. Lähetämme osallistumisohjeet ilmoittautuneille ennen tapahtuman alkua. Ilmoittaudu mukaan tämän Pokka-linkin kautta.

Dokumentin ensi-ilta on 9.12. Kukunorin Youtube-kanavalla.