Janita Angelica

Tutkimusmatka räpin maailmaan

Teksti: Janita Angelica Kuvat: Juho Räisänen

”Mitä sellaista mä voisin tänään oppia, joka veis mua eteenpäin elämässä?” mietin kun writers block ja uni painoi jo silmiäni. Niin epäterveellistä kuin kännykällä olo voi olla, swaippailin Tiktokissa menemään kunnes algoritmi laittoi lopulta dopamiinit liikkeelle kuullessani Tiia Karoliinan soljuvat riimit, jotka kutsuivat mukaan Roson Rap Workshoppiin. Ah, mä niin rakastan tasokasta musiikin ilmaisua ihan joka solulla, etten voinut vastustaa kutsua pois sieltä jostain jumittuneen taiteilijan laatikostani! <3

Kaks kertaa viikossa, kuukauden ajan se puolitoista tuntia päivässä mun elämästä tulisi menemään räpäten kun sähköpostiin kilahti viesti; Tervetuloa! “Tutkimusmatka räpin maailmaan alkakoon”, ajattelin innoissani.

Tässä workshopissa onkin päässyt tutustumaan sellaiseen upeaan eri ihmisten kielellisen nerokkuuden sanabooliin Tiia Karoliinan johdolla ja tietty tuotantoguru Aleksin tehdessä taikojaan. Possebiisin biittikin löytyi tällä kertaa osallistujien joukosta eli made by Psyykkinen. Mukavinta tässä työpajassa oli, että pääsi heti tekemään ja niitä aivonystyröitä herättelemään, josko se dopamiini sieltä antaisi aihetta taas juhlaan uusien riimien muodossa. Tervettä ja turvallista meininkiä! Ihmiskontakteja, vaikkakin etänä.

Mukaan oli helppo hypätä, vaikka ei olisi ollut minkäänlaista kokemusta räpistä aiemmin, sillä kävimme läpi ihan genren perusjuttuja yhteisesti  @Tiiakrln opastuksessa. Diggasin siitä miten jokainen jo aika nopeasti uskaltautui avaamaan sanaisen arkkunsa ja saatiin ryhmähenkeä hyvin rakennettua onnistumisten ja oppimisen ilolla. Jokainen hyväksyttiin ryhmässä sellaisena kuin on.

Mulla oli ainakin todella hauskaa ‘discoillessa’ näitten uusien tuttavuuksien kanssa. Yhdessä tekeminen muistutti minuakin, miksi ylipäänsä musiikkiala joskus 16 vuotta sitten alkoi harrastuksesta ammatiksi kiinnostamaan. Unelmilla on väliä, tapoja on monia tehdä mutta pääasia, että tekee askel askeleelta ja uskaltaa aloittaa. Yksin ei tarvii jäädä taistelee, ollaanhan me kuitenkin samassa veneessä. 

Yhdessä tekeminen oli se mikä toi iloa itselle eniten. Jaetaan omaa tietotaitoo, autetaan muita, keksitään uutta sekä uskalletaan puhua, kuunnella ja räpätä. 

Jos sussakin piilee halu oppia tai palaa sellainen hengen liekki niin älä jätä sun sanomaa lukittuna sisälle vaan kun mahdollisuus tulee, hakeudu vaikka Roson rap workshoppiin!
Laittamalla itsesi likoon, voit onnistua.

Peace

Seuraava Roso Rap Workshop järjestetään syyskuussa 2022. Pajasta tiedotetaan Roson verkkosivulla ja somessa elokuussa, kun ilmoittautuminen alkaa.

Kuuntele Roso Rap Workshopissa syntynyt possebiisi Samassa veneessä.

SAMASSA VENEESSÄ
feat. Shlona | Janita Angelica | Juliapisu | Hiljane | Psyykkinen | VV | Roshe Linnea | Rene | Ellu | Tiia Karoliina

Biitti: Psyykkinen
Kertosäe: Janita Angelica
Kansi: Juliapisu

Yhdessä tekeminen oli se mikä toi iloa itselle eniten. Jaetaan omaa tietotaitoo, autetaan muita, keksitään uutta sekä uskalletaan puhua, kuunnella ja räpätä.

Janita Angelica