Dream Lake: Help me

Help me

Biisi kertoo avun tarpeesta ison hädän keskellä potentiaalisten demonien ympäröimänä. Päähenkilö huutaa apua, mutta hiljaa jotta uhkaaja ei kuulisi.  Ambient-teokseni, kuten tämäkin, syntyvät täysin improvisaationa. Lyriikatkin napsahtivat lennosta ilman sen kummempia pähkäilyjä. 

Aloitin musiikin väsäilyn Fruity Loops -softalla (nykyisin FL Studio) vuonna 2002 ja sen parissa on siitä asti pysytty. Aluksi tein elektronista ’poppia’ mutta nykyisin ambient-musiikkia. Kesällä 2019 julkaisin ensimmäisen ambient-levyni omakustanteena ja samana kesänä soitin ensimmäistä kertaa biisejäni live-yleisölle osana taidenäyttelyä.

Musan tekeminen merkitsee minulle tunteiden käsittelyä ja tunnetilojen jakamista muille kuuntelijoille. Olen saanut siitä parissa tapauksessa todella paljon apua tunteiden purkamiseen: Esimerkiksi mummoni poisnukkumisen päivänä tein silmät kiinni kiipparilla improten kahdeksanminuuttisen ambient-biisin nimeltään Computing Feelings joka päätyi myös levylleni ”Songs from the lake”.

Levy löytyy täältä: https://dreamlakefin.bandcamp.com/releases

Videon tekijä Liuos (Jari Österberg): 

Yhteistyö oikeastaan alkoi jo aikaisemmin kun tein remixin Miran kappaleesta, niin oltiin silleen jo ennestään hieman tutumpia. Sitten Mira kyseli Roson pajoissa musiikkivideota biisilleen ja vastasin että voisin yrittää. Kuunneltuani kappaletta ja Miran visioiden pohjalta ehdotin, että tekisimme videon stock-footagea hyödyntäen ja etsisimme ilmaisia videoleikkeitä. Teimme kumpikin ehdotuksia painostavista maisemavideoista sekä klipeistä joissa on joitain kauhu-elementtejä. Olen tehnyt harvakseltaan videoita muille joten tämä oli tervetullut projekti. Omia musiikkivideoitani olen julkaissut youtubessa vuodesta 2006 lähtien ja ahkerasti vielä neljä vuotta sitten, kun en ollut vielä löytänyt soundcloudia. Tämän myötä keskityin musiikkiin enemmän ja videoiden teko jäi vähemmälle huomiolle.

Olen soittanut kitaraa tai huutanut erinäisissä punk- ja metalli bändeissä, mutta oman musiikin tekemisen aloitin 90-luvun alussa Amigan tracker-ohjelmilla. Myös PC-maailmaan siirtyessä aloitin trackereistä ja siirryin hiljalleen muihin audio-työasemiin. Myöhemmin hankin rumpukoneita ja syntikoita, tein kaiken musan ulkoisesti käyttäen tietokonetta vain äänittämiseen, kunnes tuossa 2010 aloin luopumaan kaikista ulkoisesta laitteista ja siirryin takaisin käyttämään ainoastaan tietokonetta ja digital audio workstation -ohjelmistoja.

 

Remix Miran kappaleesta:

https://soundcloud.com/thelakethatfoundmydreams/mood-changer-liuos-reshape

Liuoksen musiikkivideoita:

https://www.youtube.com/user/liuos/videos

Liuoksen musiikkia:

https://soundcloud.com/liuos/tracks