DMKM

Dusaa Mun Kaa Musaa

Rap-artisti Psyykkinen haastattelee räppäreitä – tietysti räppäämällä! Psyykkisen tiukkaan tenttiin on päässyt jo mm. MC Cepari, Läski Salonen, MäGGi / XRKM ja Hannibal. Tällä kertaa haastatteluun joutuukin Psyykkinen!

Kuka olet, mitä teet?

– Ipsu, artistinimeltäni Psyykkinen. 30-vuotias mimmiräppäri suoraan Nekalasta. Tällä hetkellä käyn ohjausalaan valmentavalla työpajalla ja harrastuksena mulla pääsääntöisesti on tietenkin musiikki.

Mikä on Dusaa Mun Kaa Musaa?

– DMKM, eli Dusaa mun kaa musaa on hyvin matalalla kynnyksellä järjestetty haastattelu rap-artisteille, jossa meitsi räppää kyssärit ja haastateltava myös sit vastaa räppäämällä. Mä oon ite duunannut biitit niihin ja sillee se homma on toiminut parhaiten. Et usein mä äänitän kyssärit himassa ja sit haastateltava äänittää omalla tahollaan siellä, missä on mikrofoni. 

Mistä sait idean räppäämällä tehtyihin haastatteluihin?

– Mä heittelin ajatuksia päässäni ees taas et mikä vois olla kiinnostava väylä lähtee haastatteleen vähän tuntemattomampiakin räppäreitä ja et miten saadaan niidenkin ääntä kuuluviin. Sit se välähti.

Miten käytännössä toteutat haastattelut?

– Käytännössä tosiaan mä teen biitin ja haastateltavan kans heitellää kysymyksiä ja vastauksia viestitse. Sit mä äänitän omat omassa kotistudiossani ja haastateltavilla on ollu myös paikka missä äänittää. Sähkösesti ollaan heitelty ideoita ja raitoja toisillemme ja se on sen jälkeen leikkaa-liimaa-juttua.

Onko haastateltavia ollut helppo löytää?

– On joo! Yhessä vaiheessa oli hirvee jono mut nyt on rauhottunut tilanne.

Ketä räppäriä haluaisit haastatella?

– Vaikka Mariskaa

Missä voi seurata DMKM-proggista? 

– Youtubesta löytyy kanava: Dusaa mun kaa musaa, instagramissa on myös dusaamunkaamusaa

Mitä on luvassa seuraavaksi?

– Seuraavaks mä yritän olla itselleni armollisempi tekstien suhteen. Tiedostaa sen, ettei oo mitää täydellistä. Sit mä alan taas puskeen uutta, kaikkee pihalle. Eli luvassa on varmasti monia eri projekteja. Ois myös tosi kova, jos jonain päivänä pääsisin opiskeleen nuoriso-ohjaajaksi. Se on mun unelma, auttaa muita.

Käsitellyn valokuvan keskellä istuu rap-artisti Psyykkinen pimeässä, avaruuden kaltaisessa tilassa. Hänen ympärillään on säkenöivä sähköpurkaus, joka laajenee ulospäin.
Ipsu, artistinimeltään Psyykkinen, on 30-vuotias mimmiräppäri Nekalasta.

Mä heittelin ajatuksia päässäni ees taas et mikä vois olla kiinnostava väylä lähtee haastatteleen vähän tuntemattomampiakin räppäreitä ja et miten saadaan niidenkin ääntä kuuluviin.

Psyykkinen