Ajatuksista

Poutanen & Rauta big band: Ajatuksista

"Ajatuksista" on Roso-tuotannon verkkoyhteisössä syntyneen "Poutanen & Rauta big band" -duon esikoisjulkaisu. Kare Poutasta ja Roope Rautaa haastatteli ajan hengen mukaisesti etänä Roson Harri Kentala.

Onnittelut hienosta biisistä Kare ja Roope! Sähkökitaran ja laulun vuoropuhelu on hieno konsepti ja todella toimii tässä kappaleessa. Huomasin että Kare postasi ensimmäisen version Roson #swingers-ryhmässä jo kesäkuussa 2019. Olette olleet ryhmässä mukana sen perustamisesta eli vuodesta 2018 asti. Mikä oli ryhmän perustamisen alkuperäinen syy? Oliko tarkoitus tehdä yhdessä jazzia vai mistä nimi ”swingers”?

Roope: Karen kanssa tavattiin sattumalta eräässä jamitteluillassa muutama vuosi sitten ja Karen herkkä ja karismaattinen tulkinta laulajana teki heti vaikutuksen. Tämän jälkeen ollaan aina nähdessämme puhuttu että jossain vaiheessa aletaan työstämään musiikkia yhdessä ja 2018 saimme vihdoin aikaiseksi tuon #swingers-kanavan, joka viittaa vahvasti jazziin, mutta oikeastaan on vain työnimi kanavalle joka lennossa keksittiin. Toki jazzimpaa kamaa saattaa tulevaisuudessa meiltä kuulua, kuka tietää. Tuolle kanavalle ollaan ehditty kasaamaan jo paljon materiaalia ja nyt ensimmäinen styge ollaan saatu purkitettua.

Miten ”Ajatuksista” syntyi käytännössä?

Roope: Biisi syntyi Karen ideasta säveltää ja sanoittaa herkkään pianotaustaan, jonka jälkeen Kare pyysi minua viimeistelemään biisin kitaralla.

Mistä Kare löydät tällaisia taustoja?

Kare: Nettipalvelu sounds.com, sieltä löytyy looppeja joka genreen. Se maksaa 9.90€ kuussa. Loopit ovat ”royalty free” (eli niitä voi käyttää korvauksetta. toim.huom).

Kare, mistä ja miten sanoitus biisiin tuli? Improvisoitko taustan päälle vai syntyivätkö sanat ensin runona ilman säveltä?

Kare: Vanhoja rakkaustarinoita. Parisuhdejuttuja. Improvisaatio joo. Sitä aina yllättyy, että näinkö musta silloin tuntui. Biisi kantaa ja siihen päälle sitten sanoja.

Kappaleen sävelsi, sanoitti ja lauloi Kare Poutanen, kitarasta ja tuotannosta vastasi Roope Rauta ja miksauksesta Tiina Vepsä.

Kaksi miestä seisovat rannalla ja tuijottavat aurinkolasien takaa. Vasemmanpuoleinen, lierihattuinen mies nojaa sähkökitaraan. OIkeanpuoleinen halaa akustista kitaraa.
Kuvaaja: Aksu Rauta