Mikä on DiDa?
DiDa eli Disability Day Art & Action on koko Helsinkiin levittäytyvä ilmainen, raja-aitoja rikkova esteetön tapahtuma ja kansainvälistä vammaisten päivää juhlistava festivaali. DiDa haluaa paitsi muovata asenteita myös nostaa pinnalle esiintyjäkavalkadillaan tuntemattomampia helmiä eri taiteenaloilta.
Kuka voi osallistua?
Kaikki Roson jäsenet ja kumppanit voivat osallistua Roson DiDa 2020 -näyttelyyn. Tyyli ja tekniikka on vapaa!
Missä Roson DiDa 2020 -näyttely järjestetään?
Näyttely järjestetään joulukuussa 2020 Roso-tuotannon Instagram-tilillä ja Roso-lehti numero 3:ssa.
Minkälaisella teoksella voin osallistua?
Näyttelyn teema on “kohtaaminen”. Teoksesi tulisi käsitellä jollain tavalla tätä teemaa. Kohtaaminen voi tarkoittaa esimerkiksi ihmisten tai ajatusten välistä vuorovaikutusta. Teoksesi voi edustaa mitä vain taiteenlajia (maalaus, piirros, veistos, installaatio, videoitu tanssi- tai performanssiteos, videoteos jne.), kunhan voit taltioida teoksesi kuvaksi tai videoksi. Voit osallistua myös teossarjalla, jossa on max. 3 kuvaa (esim. triptyykki).
Minkälaisen tiedoston lähetän?
Voit lähettää 1–3 teoskuvaa tai 1 videon. Kuvien tulisi olla jpg-tiedostoja (neliö, koko min. 2000 x 2000 px). Autamme sinua kuvien rajaamisessa neliöksi ja kuvankäsittelyssä. Videoteosten on oltava MP4-muodossa (kesto max. 60 sekuntia).
Miten osallistun?
Täytä ja lähetä tämä lomake viimeistään 1.11.2020.
Säännöt:
- Kaikki Roso-tuotannon jäsenet ja kumppanit voivat osallistua näyttelyyn. Jos haluat, voit liittyä Roso-tuotannon jäseneksi täällä. Lisätietoa jäsenyydestä löydät täältä.
- Kun lähetät teoksesi näyttelyyn, hyväksyt että se julkaistaan Roso-tuotannon some-tileillä ja verkkosivulla osana Disability Day -tapahtumaa ja sen markkinointia. Käytämme aihetunnisteita #rosodida2020, #disabilityday ja #vammaistenpäivä. Nimesi tai nimimerkkisi julkaistaan teoksesi yhteydessä.
- Teoskuviin lisätään Roson DiDa-näyttelyn tunniste (pieni logo, kehys tms.).
- Näyttelyn teosten määrä on rajattu. Jos teoksia lähetetään enemmän kuin voimme ottaa vastaan, kuratoimme ja valitsemme näytteille asetettavat teokset.
Näin valokuvaat teoksesi:
Valokuvaa teoksesi tasaisessa luonnonvalossa. Vältä suoraa auringonpaistetta, heijastuksia ja voimakasta kohdevaloa. Kuvaa teos läheltä. Kaksiulotteinen teos esim. maalaus: aseta teos seinälle tai lattialle ja valokuvaa kohtisuoraan, niin ettei perspektiivi vääristä teosta. Skannaamalla saat esimerkiksi piirustuksesta laadukkaimman kuvan. Kolmiulotteinen teos esim. veistos: valitse rauhallinen tausta (yksivärinen pöytä, seinä tai kangas) ja häiriötön ympäristö (ei ihmisiä tai muita esineitä kuvaan). Autamme sinua tarvittaessa teoskuvasi kuvankäsittelyssä.