Osallistu Roso Games -projektiin

Opi pelisuunnittelua ja koodaamisen perusteita

Haluaisitko oppia tekemään oikean pelin? Puuttuuko sinulta vielä taitoja, mutta intoa peliprojektin toteuttamiseen löytyy sitäkin enemmän? Tule mukaan Roso Games -projektiin suunnittelemaan ja toteuttamaan pelin prototyyppi! Hae mukaan 9.9. mennessä.

Roso Gamesissa opetellaan pelinkehityksen ja koodaamisen perusteita itse tekemällä. Pääset oppimaan koodaamista ja harjoittelemaan Solar2D:tä ja Lua ohjelmointikieltä sekä paneutumaan muihin pelinkehittämisen näkökulmiin kuten pelimekaniikkaan, visuaalisuuteen, äänimaailmaan ja pelien käsikirjoittamiseen. Projekti kattaa myös käyttöliittymä-  ja pelikokemuksen rakentamista sekä projektinhallintataitoja. Roso Games huipentuu pelin julkaisuun, loppukaronkkaan ja game jamiin Helsingissä toukokuussa 2023. 

Roso Gamesia ohjaa Eetu Rantanen. Eetu on pelaillut ja kehitellyt erilaisia pelejä jo polven korkuisesta asti. Viimeisen 10 vuoden aikana hän on ollut osallisena yli 50 kaupallisen pelin kehityksessä, muista projekteista puhumattakaan. Vuonna 2021 Eetu veti myös Roso Games:in kaltaista MINDGAMES-projektia, jonka aikana kehitetyn pelin prototyyppi esiteltiin toukokuussa SICK! Festival -tapahtumassa Manchesterissa.

Kuka voi hakea Roso Games -projektiin?

Etsimme mukaan kahtatoista 18-29-vuotiasta peleistä ja pelaamisesta kiinnostunutta. Aiempaa osaamista ei tarvita, sillä etsimme projektiin henkilöitä, jotka haluavat oppia uutta ja ovat valmiit laittamaan itsensä likoon. Roso Gamesin ajatuksena on avata uusia mahdollisuuksia taitojen kartuttamisen kautta, joten etusijalla ovat hakijat, joilla ei ole aiempaa kokemusta pelialalta. Voit olla esimerkiksi tällä hetkellä työttömänä, opiskelujen ulkopuolella tai etsimässä kiinnostavaa tekemistä välivuodeksi. Oman tietokoneen puute ei ole este osallistumiselle, vaan sellaisen voi saada käyttöön hankkeen ajaksi Roso Gamesilta.

Missä ja milloin Roso Games järjestetään?

Paikka: Roso-tuotannon Discordissa
Projektin kesto: 3.10.2022 – 23.5.2023
Viikoittainen aikataulu: Maanantaisin ja keskiviikkoisin iltapäivällä 1–2 kertaa viikossa 3.10. alkaen.
Hinta: Projekti on osallistujille maksuton

Roso Games-projektissa noudatetaan Roson turvallisemman tilan periaatteita.

Miten haen mukaan Roso Games -projektiin?

Haku on päättynyt.

Haluatko kuulla lisää Roso Gamesista? 

Laita meille DM Roson instassa, Whatsappissa p. 040 732 8115 tai Discordissa niin palaamme asiaan. 

Kuvassa pikselinen 2D tasohyppypeli, jossa sininen taivas, puu ja pelin elementtejä.
Projektin aikana kehitetään muun muassa tasohyppelypeli.
Punapaitainen hahmo tuijottaa kädet puuskassa sinipaitaista hahmoa, jonka reaktio on säikähtänyt.
Roso Gamesissa tutustutaan myös visuaalisuuteen ja käsikirjoitukseen.