Musatuotantoleiri

Ideasta julkaisuksi – musatuotantoleirillä hiotaan biisit kuntoon!

Kaksitoista viikkoa kestävä musatuotantoleiri 18–35-vuotiaille musiikintekijöille alkaa 7.2.2022. Ensisijaisesti mukaan haetaan työryhmiä tai bändejä, joilla on valmiita biisejä tai biisi-ideoita. Mukaan voivat hakea myös miksaajat, jotka viimeistelevät leirillä syntyvät äänitteet. Haku päättyy 24.1.2022.
Lavalla Eerika laulaa ja soittaa akustista kitaraa.
Hannaeerika eli Eerika Salli on 21-vuotias laulaja-lauluntekijä Joensuusta. Eerika osallistui Roso-tuotannon biisileirille syksyllä 2021.

Roso-tuotanto järjestää musatuotantoleirin 18–35-vuotiaille musiikin tekemisestä kiinnostuneille helmi–toukokuussa 2022. Leirin aikana opitaan taitoja ja työtapoja, jotka valmistavat osallistujia itsenäiseen työskentelyyn leirin päätyttyä. Leirillä tutustutaan myös muihin musiikin tekijöihin ja luodaan uusia verkostoja. Osallistujilta ei edellytetä ammattimaista osaamista tai laajaa kokemusta musiikin tekemisestä. Tärkeintä on halu oppia uutta sekä kyky sitoutua projektiin ja ryhmätyöskentelyyn. Roso Records julkaisee leirin aikana syntyneet äänitteet toukokuussa 2022. Leirille osallistuminen on maksutonta eikä musiikkityyliä ole rajattu. Ainoastaan paikkoja on rajoitetusti, joten kerää siis parhaat ideasi, varaa aika kalenteristasi ja ilmoittaudu mukaan!

Leirin ohjaavat musiikkialan ammattilaiset

Leirin ohjaavat Roso-tuotannon äänituotannon ohjaaja Harri Kentala sekä vieraileva ohjaaja Inka Lappi. Harri Kentala on laulaja-lauluntekijä, kitaristi, opettaja (M.Mus) ja tuottaja-äänittäjä. Yli kaksikymmenvuotisen esiintyvän muusikon uran lisäksi hän on opettanut musiikkia, studiotyöskentelyä ja käytännön akustiikkaa toiselta asteelta korkeakoulutasolle sekä tuottanut, äänittänyt tai miksannut musiikkia äänitteille, peleihin ja TV-tuotantoihin. Inka Lappi opiskelee musiikin tekemistä ja tuottamista AMK Metropoliassa ja työskentelee musiikkialan freelancerina.

Leirille haetaan ensisijaisesti:

 1. Valmiita työryhmiä tai bändejä (biisintekijöitä, soittajia, laulajia ja äänittäjiä), joilla on valmiita biisejä tai biisi-ideoita. Toivomme, että osallistujilla on mahdollisuus esittää ja äänittää oma biisinsä. Aikaisempaa kokemusta äänittämisestä ei vaadita, mutta se on eduksi. Leirille mahtuu enintään kuusi työryhmää/bändiä.
 2. Miksaajia (voivat olla itsenäisiä tai osa työryhmää tai bändiä). Miksaajat viimeistelevät leirillä syntyvät äänitteet. Miksaajilta edellytetään sitoutumista ryhmätyöhön sekä miksaamisen perusteiden hallintaa. Leirille mahtuu enintään kolme miksaajaa.

Leirillä edetään vaihe vaiheelta ideasta valmiiksi julkaisuksi:

 • orientaatio, ideariihi
 • biisi-aihioiden kehittely
 • sovitus
 • äänitys / ohjelmointi
 • editointi ja miksaus
 • äänitteen julkaisu
 • lopputapaaminen

Leirin tiedot:

Paikka: Etänä Roso-tuotannon Discordissa
Leirin kesto: 7.2.–13.5.2022
Leirin hinta: Leiri on maksuton
Viikottainen aikataulu: 

 • Kaikille osallistujille yhteinen tapaaminen 90 min. kerran viikossa ja bändi/työryhmäkohtainen tapaaminen 90 min. kerran viikossa. 
 • Miksaajille yllä mainittujen tapaamisten lisäksi 60 min. henkilökohtaista ohjausta viikossa.
 • Tapaamiset järjestetään päivisin.
 • Tapaamisten välillä osallistujilta edellytetään itsenäistä työskentelyä.

Musatuotantoleiri on täynnä ja haku on päättynyt!

Seuraava musaleiri järjestetään syksyllä 2022. Sitä odotellessa voit osallistua Roson avoimiin musaryhmiin Discordissa.

Millaista on osallistua Roson musaleireille?

Eerika oli yksi kuudesta Roso-tuotannon syksyn 2021 biisileirille osallistuneesta nuoresta, jotka työskentelivät viiden viikon ajan yhdessä uutta musiikkia luoden. Eerika kertoo kokemuksistaan uusimmassa Roso-lehdessä.
Lue Eerikan blogi Roso-lehdestä.

Inkalla on intensiivinen katse ja pitkä punaruskea tukka.
Musatuotantoleirin ohjaaja Inka Lappi opiskelee musiikin tekemistä ja tuottamista AMK Metropoliassa ja työskentelee musiikkialan freelancerina.