Hae mukaan sarjakuva-pajaan

Tussipiirroksessa on piirustusvälineitä ja sarjakuvastrippi, joka valmistuu ruutu ruudulta. Ensimmäisessä ruudussa on himmeä luonnos, neljännessä valmis tussipiirros. Sarjakuvassa lukee comics power.

Kehity sarjakuvan tekijänä

Syyskuussa alkava sarjakuva-paja sopii sekä aloitteleville sarjakuvantekijöille että jo jonkin verran sarjakuvaa tehneille. Pajassa käydään läpi sarjakuvakerronnan ja sarjakuvantekemisen perusteet ja syvennetään kunkin osallistujan omaa sarjakuvailmaisua.
Tussipiirroksessa on piirustusvälineitä ja sarjakuvastrippi, joka valmistuu ruutu ruudulta. Ensimmäisessä ruudussa on himmeä luonnos, neljännessä valmis tussipiirros. Sarjakuvassa lukee comics power.
Kuvitus: Sanna Hukkanen

Roso-tuotanto järjestää 4 viikkoa kestävän sarjakuva-työpajan 18–35-vuotiaille sarjakuvasta kiinnostuneille 27.9.–20.10.2022. Pajassa edetään vaihe vaiheelta ideasta valmiiksi sarjakuvaksi. Pajassa opitaan mm. sarjakuvakerronnan perusteita, kuvakäsikirjoittamista ja piirtämistä sekä syvennetään kunkin osallistujan omaa sarjakuvailmaisua. 

Jokainen osallistuja luo työpajan aikana oman sarjakuvastripin, jonka tekijä voi halutessaan julkaista Roso-lehdessä ja Roso-tuotannon Instagram-tilillä. Sarjakuva-pajassa syntyneistä teoksista voidaan koota myös virtuaalinen tai ripustettava näyttely.

Sarjakuvaa ammattilaisten ohjauksessa

Pajan ohjaavat sarjakuvataiteilija Arvi Tammi ja Roso-tuotannon ohjaaja, graafinen suunnittelija ja kuvittaja Carita Lehtniemi.

Kuka voi hakea sarjakuva-pajaan?

Sarjakuva-paja sopii sekä aloitteleville sarjakuvantekijöille että jo jonkin verran sarjakuvaa tehneille. Osallistujilta ei edellytetä aikaisempaa kokemusta sarjakuvan tekemisestä tai piirtämisestä eikä teknistä osaamista graafisen alan ohjelmistoista. Tärkeintä on halu oppia käyttämään sarjakuvaa ilmaisumuotona sekä kyky sitoutua projektiin ja ryhmätyöskentelyyn. Pajassa piirretään pääosin käsin. Roso lähettää osallistujille materiaalipaketin, jossa on pajassa tarvittavat piirustusvälineet.

Missä ja milloin?

Paikka: Etänä Roso-tuotannon Discordissa
Pajan kesto: 27.9.–20.10.2022. Huomaathan, että aikaisemmasta tiedosta poiketen pajan aikataulu on muuttunut!
Viikottainen aikataulu: 

  • Kaikille osallistujille yhteinen ryhmätapaaminen tiistaisin ja torstaisin klo 14–15:30.
  • Tapaamisten välillä osallistujilta edellytetään itsenäistä työskentelyä.

Pajan hinta: Paja on maksuton

Kaikessa Roso-tuotannon toiminnassa noudatetaan Roson turvallisemman tilan periaatteita.

Miten haen mukaan?

Haku syksyn sarjakuva-pajaan on päättynyt. Voit kuitenkin tulla Roson Discordiin avoimille galleria- ja sarjakuva-kanaville keskustelemaan ja tekemään sarjakuvaa, jos haluat.

Osallistujien kommentteja:

Oli tosi ihanaa, että kaikki saivat olla mukana juuri sen verran kuin itselle sopii. Tykkäsin myös siitä, että oli paljon erilaisia ja eritaustaisia osallistujia!

Osallistuja
Roson Sarjakuva-paja 2022

Tosi mukava kurssi ja antoi päiviin sisältöä. Tsemppi ohjaajilta ja osallistujilta oli huikeaa. Loistava paja. 🙂

Osallistuja
Roson Sarjakuva-paja 2022