Hae musatuotantoleirille

Roson musatuotantoleirillä tuotetaan jakelukelpoisia äänitteitä

Roso-tuotanto järjestää musatuotantoleirin kaikille musiikin tekemisestä kiinnostuneille. Leirillä työstetään syksyllä 2022 järjestetyllä biisinkirjoitusleirillä syntyneitä kappaleita, mutta kuka vain voi osallistua!

Kiinnostaako musatuotanto, mutta säveltäminen ja sanoittaminen ei ole ykkösjuttusi? Roson musatuotantoleiri on just sulle! Leirillä nimittäin tuotetaan jo olemassa olevista biisidemoista äänitteitä. Leirin aikana opit musiikintuotannon työtavoista ja -välineistä. Lisäksi tapaat toisia musiikintekijöitä ja luot verkostoja. Leirin lopuksi Roso Records julkaisee huippuunsa hiotut kappaleet suoratoistopalveluissa.

Keitä leirille haetaan?

Leirille haetaan valmiita työryhmiä tai bändejä, yksittäisiä soittajia, laulajia, musan koodaajia ja miksaajia. Ammattitason kokemuksen sijaan toivomme osallistujilta kykyä sitoutua ryhmätyöskentelyyn sekä itsenäiseen työskentelyyn tapaamisten välillä. Kenenkään ei tarvitse olla valmis tuottaja.

Mitä leirillä tehdään?

Roson musatuotantoleirillä opit muun muassa musiikin sovituksesta, äänityksestä,  ohjelmoinnista, editoinnista, miksauksesta, masteroinnista ja äänitteen arkistoinnista. Lisäksi käydään läpi Teosto- ja Gramex-ilmoitusten täyttäminen ja suoratoistojakelijan kanssa toimiminen.

Leiriläisistä muodostetaan kuusi työryhmää, jotka tuottavat biisejä yhdessä.  Musatuotantoleirin aikana tavataan kahdesti viikossa. Kerran oman ryhmän kanssa, kerran koko leirin voimin. Jokainen tapaaminen kestää 90 minuuttia.

Kaikessa Roso-tuotannon toiminnassa noudatetaan Roson turvallisemman tilan periaatteita.

Ammattilaisten ohjauksessa

Leirin ohjaavat Roson äänituotannon ohjaaja Harri Kentala, sekä vierailevat ohjaajat Inka Lappi ja Sani Valoranta. Harri Kentala on laulaja-lauluntekijä, kitaristi, opettaja (M.Mus) ja tuottaja-äänittäjä. Yli kaksikymmenvuotisen esiintyvän muusikon uran lisäksi hän on opettanut musiikkia, studiotyöskentelyä ja käytännön akustiikkaa toiselta asteelta korkeakoulutasolle. Lisäksi Kentala on tuottanut, äänittänyt ja miksannut musiikkia levyille, peleihin ja TV-tuotantoihin.

Valoranta opiskele musiikin tekemistä ja tuottamista Metropoliassa. Erityisalanaan hän pitää hyvä groovea ja tanssitavia musiikkityylejä. ”6 -henkisen yhtyeen liidaajana mulla löytyy omakohtaista kokemusta perinteisistä bändituotannoista. Sukeltelen suht sujuvasti myös klubimusiikin parissa, rakkaita on myös monet räpin alalajit. Vahvuuksiini kuuluu tuotannoissa iloinen ja tsemppaava ote.” kuvailee hän itseään.

Lappi on 32-vuotias muusiikko, joka rakastaa melodista ja tunteikasta musaa. Hän mainitsee musatuotannollisiksi lempparijutuikseen laulutuotantojen tekemisen, pianon ja jouset, kitarat ja synat. ”Siistiä päästä taas Roson biisileirille tekemään visioista yhdessä totta!” Lappi fiilistelee.

Mitä?

Musatuotantoleiri 18 – 35 -vuotiaille, musiikin tekemisestä kiinnostuneille.

Missä?

Etänä Roson Discordissa.

Milloin?

5.12.2022 –1.3.2023.

Hinta?

Leiri on osallistujille maksuton.

Tuu mukaan!

Kuvassa Sani Valoranta. Hänellä on ruskeat hiukset korkealla nutturalla ja näyttävät sulkamaiset korvakorut.
Sani Valoranta
Kuvassa Inka Lappi. Hänen kasvojaan kehystävät punaiset hiukset. Katse on intensiivinen ja ilme vakava.
Inka Lappi
Kuvassa Harri Kentala. Hänen kasvojaan kehystävät ruskeat laineilla oleva hiukset. Ilme on vakava mutta seesteinen.
Harri Kentala

Ilmoittautuminen musatuotantoleirille

Ilmoittautuminen leirille tapahtuu tällä lomakkeella. Leiri täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, olethan siis ajoissa! Ilmoittautuminen sulkeutuu 20.11. 2022.

Lisätietoja Rososta ja musatuotantoleiristä

Sampo Riskilä

Vastaava ohjaaja

sampo.riskila@kukunori.fI

040 732 8115